Nogomet

VIDEO+FOTO: Press reprezentacije BiH pred utakmicu Lige nacija protiv Finske u Zenici – Najvažniji je rezultat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine pred utakmicu 4.kola Lige nacija, grupa B3, protiv fudbalske reprezentacije Finske. Prije ove press konferencije BiH, održana je službena press konferencija reprezentacije Finske, koja je nakon toga održala službeni trening na stadionu Bilino polje, gdje će sutra 14.6. u 20,45 sati biti odigran ovaj meč. Prisutnim su se obratili i na pitanja novinara odgovarali, selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Sanjin Prcić, a moderator je bila Slavica Pecikoza, PR bh.reprezentacije.

Nakon remija 1:1 u prvom kolu protiv Finske u Helsinkiju (04.6.), pobjede protiv Rumunije u Zenici sa 1:0 (07.6.), te remija 1:1 u Podgorici protiv Crne Gore (11.6.), naša reprezentacija je prva u grupi B3 sa 5 bodova, druga i treća su Finska i Crna Gora sa 4, a četvrta Rumunija sa 3 boda. Preostala dva meča u grupi naše reprezentacije igraju se 23.9., BiH – Crna Gora i 26.9. Rumunija – BiH.

Selektor Ivajlo Petev najavio je sutrašnji duel: -Nadam se da će sutra naši momci dati sve od sebe. Ne ovisi sve samo o veznom redu. Kada se branimo, špic je naš prvi defanzivni igrač. Moramo djelovati jako čvrsto, kazao je Petev, nakon brojnih novinarskih konstatacija da će biti dosta teško veznom redu u razbijanju finskih napada.

Jeste li spremili iznenađenje Fincima, bilo je jedno od pitanja.

-Puno utakmica smo imali protiv Finske i dobro se poznajemo. Meni je jako bitno da svi odrade ono što od njih tražim. Svaka utakmica je posebna za sebe. Sutra je bitan samo rezultat -, ističe Petev.

Jesu li svi spremni za ovu utakmicu, naredno pitanje novinara:

-Mislim da jesmo. Moramo skupiti glavu da odradimo ovo najbolje što možemo.

Najavljena je promjena na poziciji desnog beka:

-Vrlo vjerovatno je da Sušić sutra neće biti starter -, kaže Selektor Petev.

Osim toga, Petev je priznao da postoje mali problemi zbog povreda.

-Imamo trening u 20 sati. Ima malih problema s pojedinim igračima. Pokušat ćemo sve da svi budu spremni.

Nadam se da ćemo sutra usrećiti ljude i veseli me veliki interes i dolazak navijača na tribinama -, dodao je, na kraju, selektor Ivaylo Petev.

Sanjin Prcić je, takođe, dao neke odgovore na postavljena pitanja:

-Smatram da je trka jako važna, posebno na mojoj poziciji, ali isto tako, nije sve u tome. Moramo biti dobro postavljeni defanzivno, dobro se kretati s loptom. Osjećam se dobro, manje više igram istu ulogu kao i u klubu. Selektor traži od mene jednostavne stvari i pokušavam to ispoštovat na najbolji način.

Moglo je biti i bolje u Helsinkiju, ali isto tako smatram da smo uradili neke dobre stvari u Finskoj. Zasluženo smo izjednačili. Protivnika dobro poznajemo, kao i on nas, ali se spremamo da na najbolji način završimo ovaj ciklus. Mi ćemo raditi po uputama selektora i nastojat da najbolje odradimo naš posao. Finska je dobra reprezentacija, ima dobre igrače, ali mi se moramo fokusirati na sebe -, izjavio je Prcić.

Utakmicu na Bilinom polju, koja počinje u utorak u 20,45 sati, sudit će Georgi Kabakov iz Bugarske, kojem će asistirati zemljaci Martin Margaritov i Diyan Valkov.

Četvrti sudija je Dragomir Draganov, također iz Bugarske, a iz zemlje odakle je naš selektor Ivaylo Petev dolaze i VAR sudije. Zanimljivo, jedan se i zove kao selektor Zmajeva – Ivaylo Stoyanov, dok je drugi Ivo Kolev.

Nakon press konferencije, u 20 sati počinje i trening bh.reprezentativaca u Trening centru NS/FS BiH.

Susret se igra u utorak od 20.45 sati uz direktan TV prijenos na BHT1 i Moja TV.

Tekst i foto E.Imamović, video: Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno