Nogomet

Statistika agencije Gracenote: Zmajevi imaju ubjedljivo najveće šanse za prvo mjesto u grupi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija Gracenote Live, koja se, između ostalog, bavi nogometnom statistikom, daje čak 44 posto šansi reprezentaciji Bosne i Hercegovine da osvoji prvo mjesto u grupi 3 Lige B nacija.

Zmajevi će već sutra imati priliku da eventualnom pobjedom protiv Finske naprave ogroman korak ka tom cilju. U slučaju trijumfa, u preostala dva kola u septembru imali bi “zicer” za ovjeru prvog mjesta u domaćoj utakmici protiv Crne Gore i na gostovanju u Rumuniji u posljednjem meču.

Gracenote Live upravo Fince vidi kao naše najveće rivale i daje im 26 posto šansi za prvo mjesto u grupi, dok prema njihovoj analzi minorne šanse imaju Rumunija (18 posto) i Crna Gora (12 posto).

Naša selekcija je u prošloj sezoni 2020/2021 Lige nacija ispala iz Lige A u drugi rang – Ligu B, a osvajanjem prvog mjesta u grupi B3 ponovo bi se plasirali u najviši rang za sezonu 2024/2025.

Još važnije od toga je podatak da bi nam prvo mjesto u grupi donijelo plasman u drugi šešir uoči žrijeba kvalifikacija za Evropko prvenstvo koji će biti održan u oktobru ove godine, kao i činjenica da bi na Euro mogli i kroz baraž koji će se igrati na osnovu rezultata iz Lige nacija. U baražu će učestvovati 12 selekcija.

Agencija Gracenote Live bavi se, između ostalog, nogometnom statistikom baziranom na formi, kvaliteti tima i rezultatima, broju odigranih utakmica, rasporedu…

Raspored naše grupe u preostala tri kola:

4. kolo:

BiH – Finska (14. juni)

Rumunija – Crna Gora (14. juni)

5. kolo:

BiH – Crna Gora (23. septembar)

Finska – Rumunija (23. septembar)

6. kolo:

Rumunija – BiH (26. septembar)

Crna Gora – Finska (26. septembar)

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno