Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: press konferencije teniskih reprezentacija BIH i Holandije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: press konferencije teniskih reprezentacija BIH i Holandije – Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine i Holandije danas su održali odvojene konferencije za novinare u Gradskoj areni u Zenici. Pogledajte video prilog sa obje presice, te foto galeriju.

Na “domaćoj presici” prisutnima su se obratili bh. teniseri Tomislav Brkić i Damir Džumhur koji su istakli svoja očekivanja od susreta sa selekcijom Holandije u sklopu 2. kola I grupe euroafričke zone. Selektor našeg tima i teniser Tomislav Brkić je u svojoj izjavi medijima kazao kako su protiv Poljske ostvarili svoj cilj te da se nada da će istu igru nastaviti i u susretima protiv Holandije.

“Protiv Poljske je to na papiru izgledalo lagano, ali tako nije bilo na mečevima. Ovaj put su šanse 50:50, imaju dobre timove i u singlu i dublu. Nadam da smo svi spremni. Ja imam manju povredu, ali ću do subote biti spreman da igram dubl”, izjavio je Brkić. Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je kazao kako je podloga brža nego što je bila u meču s Poljskom te da je najbitnije da susret dočekaju zdravi.

“Nerman i ja smo jučer trenirali i mislim da će podloga biti dobra za sve nas i da ćemo dobro odigrati protiv Holandije. Imaju odličan tim, ali smo spremni da napravimo veliki rezultat i da donesemo pobjedu našoj Bosni i Hercegovini”, izjavio je Džumhur.  Holanđani su u izjavama medija kazali kako je naš tim favorit, a Džumhur smatra da time žele skinuti pritisak sa sebe dodavši da su iskusna ekipa s jakim igračima kao što su Haase i De Bakker.  Selektor našeg tima Tomislav Brkić je izjavio da su svaki put do sada igrali srcem i borili se što više mogu.

“Voljeli bismo da je došlo više publike i ovaj put ih pozivamo da dođu u mnogo većem broju. Nikada nismo došli do ovdje, ovo je historijski meč gdje imamo priliku da napravimo nešto što nije napravljeno u bh. tenisu. Ja se nadam da ću biti spreman. Mislim da će biti opcija da dubl igramo Mirza i ja, ali sve ćemo vidjeti sutra. Imaju jake igrače, mogu kombinirati, a vidjet ćemo koga će staviti”, dodao je Brkić. Džumhur je dodao kako tokom mečeva postoji psihološka blokada, ali da je njegova i Bašićeva dobra igra veliki vjetar u leđa.

“Mislim da će upravo ta dobra igra biti veoma bitna za predstojeće mečeve protiv Holandije i da će nam to biti veće samopouzdanje. Veći je pritisak, postoji psihološka blokada u određenim dijelovima mečeva i mislim da ćemo to prevazići. Imali smo dosta jakih mečeva, igrali smo s najvećim igračima, to je bilo i sa Robinom i to je dobro što smo igrali. Taj meč ću s ekipom pogledati nekoliko puta da vidimo koja je to najbolja taktika. Bez obzira na to što je ovo timski meč, bitno je da se taktički pripremimo za njega”, dodao je Džumhur. Za kraj su naši teniseri dodali da se Tomislav Brkić odlično snašao u ulozi selektora, ali da će, ukoliko nastave dalje takmičenje, trebati proširiti bh. Davis Cup tim i selektorsku poziciju predati nekome drugom.

Teniseri Holandije su najavili žestoku borbu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Davis Cupu, a domaćine smatraju favoritima u mečevima grupe I 2. euroafričke zone. Kapiten holandskog tima Paul Haarhuis rekao je kratko na konferenciji za medije u utorak kako se u Zenici dobro osjećaju te da su zadovoljni svim uslovima za predstojeće mečeve. Robin Haase, 48. igrač svijeta i prvi reket gostujućeg tima, rekao je kako je podloga standardna na kojoj se igraju susreti Davis Cupa te da je bh. tim favorit. Bh. tenisere smatra izuzetno dobrim.

“Teren je standardan, podloga nije toliko brza, nego je standardna i vrlo je dobra. Mislim da je Bosna i Hercegovina dobra, imaju dobre igrače. Znamo da su igrali s Poljskom, koja i nije toliko jaka, i pobijedili. Mislim da je BiH blagi favorit i imaju prednost domaćina, ali mislim da je i pritisak na bh. timu”, rekao je Haase. Jean-Julien Rojer je dubl-igrač i trenutno zauzima 20. mjesto na dubl rankingu. Rekao je kako je BiH pobijedila selekciju Poljske, a čiji su igrači izuzetno dobri.

“Pretpostavljam da ću igrati dubl, to još uvijek ne znam, ali znamo da BiH također ima dobar tim, pobijedili su Poljsku koja ima dobre dubl igrače koji igraju jako dobro. Bit će izazov sigurno, ali ću se i ja potruditi da se spremim za dubl. Bit će sigurno jako blizu što se rezultata tiče. Dubl mečevi su nam bitni radi pritiska, ali i bodova, ali sigurno je da će biti teško”, rekao je Rojer. Holanđani su na konferenciji za medije bili izuzetno dobro raspoloženi, nakon čega su nastavili sa treninzima u zeničkoj Areni.

Žrijeb u kojem će se saznati parovi bit će održan u četvrtak, 6. aprila, dok su prvi mečevi na programu od petka, od 14 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno