Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Izvučeni parovi za teniski meč BiH – Holandija u Areni Zenica – Bašić prvi na terenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvučeni parovi za teniski meč BiH – Holandija u Areni Zenica – Bašić prvi na terenu – Danas su u press centru Arene u Zenici izvučeni parovi 2. kola Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa Između BiH i Holandije, koji će biti odigrani od 07. do 09. aprila u zeničkoj Areni.

Sutra, petak 07.aprila od 14 sati prvi će snage odmjeriti u singl  meču Mirza Bašić i najbolji igrač Holandije Robin Haase, a nakon završetka ovog meča igraju Damir Džumhur i Thiemo De Bakker.

U subotu  08.aprila od 14 sati na programu su dubl mečevi. Naš par su Tomislav Brkić i Mirza Bašić a Holandski  par je Tallon Griekspoor i Jean-Julien Rojer.

U nedjelju 09.aprila na rasporedu će biti singl mečevi između najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera, Damira Džumhura i Robina Haasea, dok će Mirza Bašić igrati sa De Bakerom.

U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10 KM, te jednodnevne po cijeni od 5 KM, a možete ih naći na kupikartu.ba, na svim prodajnim mjestima ovog servisa, kao i na blagajni Arene Zenica.

KLIKNI da pogledaš video sa izvlačenje i press konferencije:

Da napomenemo, Bosna i Hercegovina je prvi put u historiji u prvoj grupi u kojoj je već osiguran opstanak pobjedom u prvom kolu protiv Poljske sa 5:0 u Areni Zenica, ali se naše ambicije ne završavaju tu, nego se i dalje nadamo dobrim rezultatima.

U ime Teniskog saveza Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, direktor TS BiH Senad Hadžimešić, poziva sve ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini da dođu i bodre domaći tim u fer i sportskoj atmosferi.

 DAVIS CUP: Obavještenje za publiku dužni smo da vas podsjetimo na “Partisan Crowd Rule”, pravilo koje se primjenjuje tokom mečeva Davis Cupa:

Bilo kakva buka za vrijeme servisa, između prvog i drugog servisa i tokom trajanja poena, može ometati igrače oba tima. U Davis Cup takmičenju postoji PARTISAN CROWD pravilo prema kojem buka i ometanje igrača od strane publike, naročito za vrijeme servisa, za rezultat može imati kaznu za podržavani tim, te ponavljanje i gubitak poena. 

Poštovana publiko, uživajte u meču, podržavajte vaše favorite, ali vas molimo da ne pravite buku u pomenutim situacijama.

Takođe, napominjemo da u dvorani nije dozvoljeno korištenje bliceva, te da zvono na mobitelima mora biti ugašeno.

Hvala na razumijevanju i pomoći.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno