Nogomet

VIDEO+FOTO: Press FK Sarajevo na Bilinom polju pred utakmicu sa Bate Borisovim – Svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan za revanš

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Press FK Sarajevo na Bilinom polju pred utakmicu sa Bate Borisovim – Svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan za revanš – U press prostoriji NK Čelik održana je press konferencija FK Sarajevo, a povod je predstojeća utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka između bh. prvaka Sarajeva i bjeloruskog prvaka Bate Borisov.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sarajevo i Krste Velkoski, kapiten FK Sarajeva.

Glavni trener FK Sarajevo očekuje dobru igru svoga tima i kaže da je svaki rezultat bez primljenog gola aktivan pred revanš u Bjelorusiji.

-U proteklim danima, nadam se, upoznali smo igru Bate Borisova, koji je prethodnih godina više puta igrao grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige i to dovoljno govori o kakvom timu se radi. U dvije utakmice protiv Celtica smo uspjeli postići gol i nadam se da možemo to uraditi i sutra uz dosta zalaganja, opreznosti i discipline u igri. U tim nam se vraćaju Šišić i Ahmetović. Očekujem podršku na Bilinom polju, kako Zeničana, tako i navijača iz Sarajeva koji će doći na utakmicu da bodre naš bordo tim -, kazao je, pored ostalog, Husref Musemić.

Kapiten Krste Velkoski kaže da su imali dovoljno vremena da se pripreme i upoznaju protivnika i da će pokušati ostvariti povoljan rezultat, a to je rezultat bez primljenog gola.

-Atmosfera u ekipi je dobra, trebamo svi ispuniti postavljene zadatke i rezultat ne bi trebao izostati -, zaključio je Velkoski.

Utakmica  FK Sarajevo – FC Bate Borisov igra se u četvrtak 08.8.2019.godine na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 19,45 sati.

Revanš je zakazan za 15.8.2019.godine u 19 sati u Bjelorusiji.

Poželimo puno sportske sreće i dobar rezultat bh. predstavniku na evropskoj sceni na utakmici u Zenici, kao i prolaz dalje.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno