Nogomet

Pobjeda SFK 2000 na otvaranju kvalifikacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda SFK 2000 na otvaranju kvalifikacija – SFK 2000 Sarajevo pobijedio je danas u Zenici Dragon 2014 sa 5:0 u susretu prvog kola grupe 1 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka.

Sarajke su prvu priliku imale u 3′. Jasna Đoković je poslala loptu na lijevu stranu ka Armisi Kuč koja ulazi u protivnički kazneni prostor i pogađa stativu.

Bh. prvakinje o prednosti dolaze u 9′. Dajana Spasojević je prošla po desnoj strani i asistirala Mejremi Medić koja je precizna sa desetak metara za 1:0.

Đoković je još jednom u 17′ poslala odličnu loptu za Armisu Kuč čiji udarac sa ivice šesnaesterca odbrabene igračice makedonske ekipe odbijaju u korner.

Nakon centaršuta Jasne Đoković sa desne strane u 20′ Kuč glavom loptu šalje pored gola.

Armisa Kuč se i u 36′ izborila za poziciju za šut, ali nije bila precizna sa 15-ak metara.

U drugoj minuti nastavka Mejrema Medić je snažno šutirala sa oko 20 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Dobro je pokušala sa distance i Đoković u 50′, međutim ni ona nije bila precizna.

Prednost SFK 2000 je udvostručena u 59′. Ponovo je Spasojević asistirala, ovaj put Alisi Spahić koja neometana sa ivice šesnaesterca šalje loptu u mrežu.

Alisa Spahić u 66′ centrira sa desne strane, a Đoković sa peterca šutira pored gola. Ista igračica imala je odličnu priliku i minutu poslije, ali su odbrambene igračice Dragona na gol liniji uspjele da izblokiraju njen šut.

U 76′ Alisa Spahić još jednom ubacuje sa desne strane ka Jasni Đoković koja je ovaj put precizna za 3:0.

Đoković je u 85′ centrirala iz slobodnog udarca sa 30 metara, a Tamara Bojat sa peterca postiže četvrti gol za sarajevski tim.

Peti gol SFK 2000 postiže u prvoj minuti sudijske nadoknade. Alisa Spahić šalje loptu u kazneni prostor za Armisu Kuč koja je precizna sa desetak metara.

Nakon utakmice trenerica SFK 2000 Samira Hurem je izjavila: „Zadovoljni smo rezultatom i sa pet postignutih golova. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali u drugo smo ušli ozbiljnije. Malo smo potcijenili ekipu koja je mlada, ali izuzetno borbena i čestitam im na zalaganju. Drago mi je zbog pobjede, međutim igra mora biti bolja. Slijedi nam utakmica sa Tel Avivom i moramo imati ozbiljniji pristup u odnosu na ovaj meč. Vjerujem da ćemo igrati bolje nego danas.“

U drugom susretu grupe Breidablik je danas na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu sa 4:1 pobijedio izraelski ASA Tel Aviv University.

Drugo kolo na programu je 10. avgusta kad će se sastati Breidablik-Dragon 2014 (11:00, stadion Asim Ferhatović-Hase) i SFK 2000 Sarajevo-ASA Tel Aviv (17:00, Trening centar NS/FS BiH).

SFK 2000 Sarajevo-Dragon 2014 5:0 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Marina Aufschnaiter (Austrija).

Pomoćne sutkinje: Amina Raschid (Austrija), Liana Grigoryan (Armenija).

4. sutkinja: Araksya Saribekyan (Armenija).

Golovi: 1:0 Medić (9′), 2:0 Al. Spahić (59′), 3:0 Đoković (76′), 4:0 Bojat (85′), 5:0 Kuč (90’+1).

Žuti kartoni: Crnjak, Bektaš (SFK 2000), Đorđevska, Gegova (Dragon 2014).

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Sumeja Bektaš, Svjetlana Crnjak (46. Tamara Bojat), Jasna Đoković, Amira Spahić, Alisa Spahić, Armisa Kuč, Sanja Nedić (54. Fadila Mujkić), Mejrema Medić (82. Anja Limanović), Azra Hamzić, Dajana Spasojević. Trenerica: Samira Hurem.

Dragon 2014: Sara Kolarovska, Elma Šemsović, Rabija Derviši, Pavlina Nikolovska, Dragana Kostova, Nadica Kosteska, Julija Živić, Elena Paneska, Marija Belistojanoska, Elena Petrovska, Teodora Đorđevska (54. Dragana Geogova). Trener: Ilija Mandarov.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno