Kultura

VIDEO+FOTO: Premijerno izveden mjuzikl Omladinskog hora Zenica – Hanka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Premijerno izveden mjuzikl Omladinskog hora Zenica – Hanka – U produkciji Omladinskog hora Zenica na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici u petak uvečer je izveden originalni bosanskohercegovački mjuzikl “Hanka”. “Hanka” je proizvod mladih ljudi, od početka do kraja, Omladinskog hora Zenica, koji su maksimalnim angažmanom napravili mjuzikl rukovođeni znanjem i iskustvom voditelja Omladinskog hora Zenica Milenka Karovića.

On je na kraju jednosatne izvedbe kazao “da su ovim projektom željeli pokazati da su još jednom dokazali da se na ovim podnebljima, u Zenici, isključivo vlastitim snagama bez gostiju sa strane mogu uraditi velike stvari i projekti”.

– Ovo je prvi bh. mjuzikl jer je Isak Samokovlija u svojoj pripovijetci pokazao život Roma onakav kakav jest. Taj njihov život je interesantan, kao i muzika, tako da na sceni prikazujemo sve ono što je vjerno pripovijetci”, kazao je Karović.

Glavni akteri mjuzikla su članovi Hora Merima Mustafić kao Hanka i Ajdin Huskić kao Sejdo, te gošće glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salibegović-Avdagić kao majka i Sabina Kulenović. Ajkunu je glumila Ajna Šabić, dok je Kerim Žuna bio u ulozi Mušana.

– Mjuzikl je rezultat tri mjeseca vrijednog rada, bez pauze, bez raspusta. U horu imamo scenografa, reditelja, adaptera teksta i sve to smo uradili s mladim ljudima koji su ovim projektom imali šta pokazati, dodao je Karović.

Adaptaciju teksta radila je Ajna Šabić, a Semir Šerić, prvi čovjek plesnog studija Shadows je bio instruktor plesa, pomažući da pjevači postanu izvrsni plesači, koji će upotpuniti ovaj mjuzikl.

Zenicablog je odabrao pet video zapisa iz mjuzikla, uključujući finalni – odjavni uz obraćanje profesora Karovića.





Omladinski hor je “Hanku” pripremio i izveo uz pomoć i koproduciranje domaćina premijere, Bosanskog narodnog pozorišta. Pogledajte foto galeriju.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno