Biznis

VIDEO+FOTO: Povodom trećeg rođendana Krčma BP – braća Petrovići otvorili “Ikin podrum”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proslavom u društvu brojnih prijatelja i poslovnih partnera, poznati zenički blizanci Ivan i Andrija Petrović protekle subote obilježili su treći rođendan svog ugostiteljskog objekta „Krčma BP“, smještenom u strogom centru Zenice.

Tim povodom upriličeno je svečano otvorenje prvog hercegovačkog vinskog podruma u našem gradu, kojeg su Petrovići posvetili svome pokojnom ocu Viktoru, čija se druga godišnjica smrti navršila upravo 8. marta, zbog čega je rođendansko okupljanje pomjereno za dan kasnije. Prema riječima slavljenika, ideja o „Ikinom podrumu“ nastala je sasvim slučajno, jednog uobičajenog radnog jutra te, nakon nekoliko mjeseci marljivog rada na preuređenju, potpuno promijenila izgled podrumskih prostorija u sklopu ovog ugostiteljskog objekta, dajući mu autentičan štih južnih krajeva naše zemlje, protkan kamenom, drvom trešnje i masline, buradima i pletenarama, sa bogatom ponudom najkvalitetnijih vina domaćih proizvođača. Tako je Zenica, kao industrijsko srce Bosne, postala bogata za još jedan novitet u svojoj ugostiteljskoj ponudi, kakvom se mogu pohvaliti još uvijek samo naša značajnija turistička mjesta.

Proces renoviranja prikazan je zvanicama putem prigodne video prezentacije, a čast svečanog presijecanja vrpce pripala je majci i sestri domaćina. Pjesmom „Moja Hercegovina“, po kojoj će se Petrovići zauvijek sjećati svog voljenog oca, muzički sastav „Zlatne žice“ započeo je prvi blok svirke uživo, ispunjavajući atmosferu notama vrhunskog raspoloženja sve do ponoći.

Naročito dirljiv momenat desio se kada je Andrija putem videopoziva uspostavio kontakt sa Zeničaninom Safetom Begovićem, koji nije mogao prisustvovati veselju zbog odlaska u Tursku radi liječenja tumora. Pružajući mu gromoglasnu podršku, zvanice su svome dobrom prijatelju Saji poželjele da im se vrati sa ohrabrujućim vijestima u borbi protiv njegove teške bolesti te da iduće godine zajedno s njima proslavlja četvrti rođendan „Krčma BP“ u dobrom zdravlju.

Po ispaljivanju vatrometa, kojeg su zvanice euforično ispratile s prskalicama u rukama, sačinjena je tradicionalna zajednička fotografija na ulazu ispred objekta, ukrašenog balonima crne i zlatne boje, kao i neizostavnim crvenim tepihom. Potom su se gosti zasladili velikom rođendanskom tortom, koju su Ivan i Andrija prerezali s majkom Vikicom.

Sretni što su i ove godine uspjeli očuvati na okupu sva draga lica među širokim krugom svojih prijatelja, ovu priliku Petrovići su iskoristili da zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu saradnju u svim njihovim projektima, a naročito za „Dan dječije radosti“ uruče direktoru JU BNP Zenica, Miroljubu Mijatoviću i rukovoditeljici Dječije i omladinske lutkarske scene „Dol“, glumici Ermini Nišić. Praznih ruku na ovoj žurci niko nije ostao, jer su Petrovići svima poklonili šolje sa logom „Krčma BP“ te po bocu rakije loze, koja se proizvodi po recepturi pokojnog Viktora, a koja je na nedavno održanom Međunarodnom festivalu žestokih alkoholnih pića „Zlatni čokanj“ Zenica osvojila zlatnu medalju. Svoje ljepše polovine Ivan i Andrija su iznenadili posebnim zahvalnicima za pruženu nesebičnu ljubav, potporu i razumijevanje.

„Ne znam šta će ludim glavama vaših krčmara već sutra pasti na pamet. Ali sigurno znam da nastavljamo dalje s nekim novim idejama. U to ime vam nazdravljamo još jedanput, radosni što vas imamo. Hvala vam, dobri ljudi,“ kazao je Ivan, koji se na ovoj rođendanskoj proslavi okušao u ulozi voditelja programa, šarmirajući prisutne.

Najzanimljivije detalje sa žurke, popraćene nabojem pozitivnih emocija, prenosimo vam putem videa i fotografija iz priloga ovog teksta, a braći Petrović želimo da dočekaju još mnogo uspješnih poslovnih godina te da ih obilje novih ideja i dalje služi.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno