PERO Zenica
Zenica

VIDEO+FOTO: Potpisani protokoli o saradnji ZDK i italijanske regije Pijemont, te bolnica Molinetti i KBZ

VIDEO+FOTO: Potpisani protokoli o saradnji ZDK i italijanske regije Pijemont, te bolnica Molinetti i KBZ – Predstavnici italijanske regije Pijemont i Bolnice Molinetti iz Torina danas su posjetili administrativno sjedište Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnu bolnicu Zenica.

Delegacija je prvo stigla u Ured premijera, gdje se susrela sa premijerom Kantona Miralemom Galijaševićem, ministrom zdravstva Dragoljubom Brenjom i direktorom KBZ Rasimom Skomorcem.

U pratnji italijanske delegacije je bio i NJ.E.ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi.

Potpisan je Protokol o saradnji između Zeničko-dobojskog kantona i Regije Pijemont, a zatim su direktori bolnica Molinetti i KBZ, također, potpisali Protokol o saradnji između dviju bolnica. Pogledajte video sa dočeka, te izjave aktera.

Nakon obraćanja medijima italijanska delegacija je posjetila odjele Radioterapije, Onkologije i Patologije u Kantonalnoj bolnici Zenica. Pogledajte i foto galeriju sa današnjeg skupa.

 

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...