Zenica

VIDEO+FOTO: Politehnički fakultet potpisao sporazume o saradnji sa još dvije IT kompanije, održano predavanje o programskom jeziku GO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Politehnički fakultet potpisao sporazume o saradnji sa još dvije IT kompanije, održano predavanje o programskom jeziku GO- Danas je u amfiteatru Politehničkog fakulteta upriličeno potpisivanje ugovora između Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici i dvije IT kompanije, Cape Ann d.o.o. Zenica i Maus d.o.o. Sarajevo.

“Svjesni smo da je saradnja s privredom ključ razvoja, Politehnički fakultet ovim širi mrežu poslodavaca za kadrove koje školujemo, otvara mogućnosti za saradnju, studentsku praksu, razmjenu iskustava i zapošljavanje” izjavio je dekan Politehničkog fakultata profesor Samir Lemeš.

Iz kompanija Cape Ann i Maus istakli su da su ponosni na saradnju sa obrazovnim institucijama i da u mnogo čemu im ovakav vid saradnje pomaže da pripreme studente/svoje buduće zaposlenike za zahtjeve tržišta i radne zadatke u kompanijama.

Nakon potpisanog sporazuma o saradnji, trenutni i bivši studenti softverskog inženjerstva Politehničkog fakulteta u Zenici koji su uposlenici kompanija su održali prigodno predavanje o programskom jeziku Go kojeg je razvio Google kako bi stvorio produktivnije i skalabilnije okruženje nego što nude klasični programski jezici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno