Sudske klupe

VIDEO+FOTO: pogledajte najveće rezultate MUP-a ZDK u 2016. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: pogledajte najveće rezultate MUP-a ZDK u 2016. godini – Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ZDK, u cjelini mogu biti zadovoljni rezultatima koje su postigli tokom ove godine, kazao je policijski komesar Semir Šut na današnjoj pres konferenciji.

Kada je u pitanju kriminalitet, statistike pokazuju pad broja krivičnih djela. Kada je u pitanju oblast kriminaliteta, statistike za ovu godinu pokazuju pad broja krivičnih djela za 9,7 posto.

Policija je posebnu efikasnost i brzinu pokazala u slučajevima rasvjetljavanja  tri ubistva koja su zbog svoje okrutnosti izazvala uznemirenje javnosti, istakao je komesar Šut. Radi se o ubistvima Arnele Đogić, Fuade Mahmić i Senida Kulačića.

Iako je broj prekršaja i krivičnih djela u oblasti bezbjednosti saobraćaja bio manji nego prošle godine, policijski službenici izdali su čak 35 hiljada prekršajnih naloga više.

Vrijedne pomena, po visokom nivou organizovanosti i postignutim rezultatima svakako su akcije kodnih imena Koverta, Mreža, Anonimus i Lugar.

Saradnja policije i građana i dalje je u vrhu prioriteta policijskih službenika. Komesar Šut pohvalio je visok nivo saradnje policije i građana i naglasio da se na ovom planu uvijek može više i bolje. Godina koju ispraćamo, za Policiju je posebno važna zbog početka izgradnje savremenog Centra za obuku policijskih službenika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno