PERO Zenica
Sudske klupe

VIDEO+FOTO: pogledajte najveće rezultate MUP-a ZDK u 2016. godini

VIDEO+FOTO: pogledajte najveće rezultate MUP-a ZDK u 2016. godini – Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ZDK, u cjelini mogu biti zadovoljni rezultatima koje su postigli tokom ove godine, kazao je policijski komesar Semir Šut na današnjoj pres konferenciji.

Kada je u pitanju kriminalitet, statistike pokazuju pad broja krivičnih djela. Kada je u pitanju oblast kriminaliteta, statistike za ovu godinu pokazuju pad broja krivičnih djela za 9,7 posto.

Policija je posebnu efikasnost i brzinu pokazala u slučajevima rasvjetljavanja  tri ubistva koja su zbog svoje okrutnosti izazvala uznemirenje javnosti, istakao je komesar Šut. Radi se o ubistvima Arnele Đogić, Fuade Mahmić i Senida Kulačića.

Iako je broj prekršaja i krivičnih djela u oblasti bezbjednosti saobraćaja bio manji nego prošle godine, policijski službenici izdali su čak 35 hiljada prekršajnih naloga više.

Vrijedne pomena, po visokom nivou organizovanosti i postignutim rezultatima svakako su akcije kodnih imena Koverta, Mreža, Anonimus i Lugar.

Saradnja policije i građana i dalje je u vrhu prioriteta policijskih službenika. Komesar Šut pohvalio je visok nivo saradnje policije i građana i naglasio da se na ovom planu uvijek može više i bolje. Godina koju ispraćamo, za Policiju je posebno važna zbog početka izgradnje savremenog Centra za obuku policijskih službenika.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...