PERO Zenica
Sudske klupe

Uhapšena potpredsjednica Parlamenta FBiH Vesna Švancer

Dopredsjedavajuća Predstavničkog doma (PD) Parlamenta Federacije BiH Vesna Švancer uhapšena je danas na temelju naredbe Općinskog suda u Zenici, potvrdio je za N1 advokat Vlado Adamović.

Branitelj Vesne Švancer, advokat Vlado Adamović, kazao je kako je njegova branjenica slobode lišena “jer se nije odazvala na poziv Suda 16. decembra za kada je bilo zakazano ročište u Općinskom sudu u Zenici, iako je priložila ljekarsko uvjerenje kojim je opravdala izostanak”.

“Vesna Švancer je ljekarskim nalazom opravdala svoj nedolazak. Zakon ‘kaže’ da se pritvor može odrediti kada okrivljeni ne opravda svoj nedolazak”, pojašnjava Adamović.

Istovremeno, ocijenio je iznenađujućim da sutkinja u ovom predmetu nije prihvatila njeno opravdanje/ljekarski nalaz, precizirajući da je, ukoliko je bila nezadovoljna, mogla angažirati vještaka.

Advokat Adamović, nadalje, navodi da je u vezi s tim uložio žalbu u kojoj je naznačio da je takva odluka po ocjeni odbrane potpuno nezakonita.

Prema medijskim napisima, protiv Vesne Švancer se u Općinskom sudu u Zenici vodi postupak po optužnici koja je tereti za prevaru.

Švancer je rođena u Zenici 1971. godine. Apsolventica je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, piše NAP.

N1

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...