Posuđeno

VIDEO+FOTO: Pogledajte kako izgledaju put do Smetova i Smetovi

Izletište Smetovi kod Zenice je veliki turistički potencijal – Na samo desetak minuta od Zenice se nalazi poznato izletiste Smetovi. Unatoč prirodnoj divljoj ljepoti neiskorišteni turistički potencijal, stara infrastruktura i nedostatak smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta do sada je bila jedina mana, koju su većinom vrijedni entuzijasti godinama pokušavali nadomjestiti.

Na visini od 1.025 metara Zenicu čuvaju obodi jedne od najposjećenije destinacije svih Zeničana, planine Smetovi. Unatoč prirodnoj gorštačkoj ljepoti, kako bi ova planina od lokalnog izletišta, postala značajna turističkih destinacija potrebno mnogo ulaganja pogotovo u smještajne i ugostiteljske kapacitete. Središnji plato u sklopu kojeg se nalazi sportski tereni, dječije igralište i nažalost samo jedan ugostiteljski objekt predstavlja za hiljade Zeničana jedino sklonište od teškog zeničkog smoga.

Video x2 i foto galeriju je pripremila ekipa WEB MEDIA STUDIJA, koja na svom Youtube kanalu NA OVOM LINKU ima već pedesetak video priča sa puteva širom BIH.  Možete se i PRETPLATITI NA NJIHOV KANAL OVDJE da bi vidjeli buduće snimke.

Put do Smetova:

Smetovi:

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: