Biznis

VIDEO+FOTO: Počinje rekonstrukcija regionalne ceste Čajdraš – Ovnak – Grad Zenica mora ubrzati izgradnju kanalizacije i vodovoda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Počinje rekonstrukcija regionalne ceste Čajdraš – Ovnak – Grad Zenica mora ubrzati izgradnju kanalizacije i vodovoda – Kompanija “Almy Transport” započela je danas pripremne radove za početak rekonstrukcije dionice “Čajdraš-Lokvine” na regionalnoj cesti R413a “Čajdraš-Ovnak”. Ugovor vrijedan jedan milion maraka potpisan je u novembru 2018. godine, a gradit će se cesta široka šest metara.

“Izabran je nadzor, pri kraju je rješavanje imovinskih odnosa, a izvođač i mi kao investitor smo spremni za ovaj veliki projekt. Međutim, imamo određenih poteškoća sa izgradnjom kanalizacije i dijela vodovoda za naseljena mjesta uz cestu, što je u nadležnosti Grada Zenice. Grad Zenica preuzeo je tu obavezu još u avgustu prošle godine, ali je na terenu do sada urađeno vrlo malo. Nedavno smo imali sastanak i oni su pristali da se hitno angažuju i nabave potrebni materijal kako bi sa novim instalacijama mogli pratiti dinamiku rekonstrukcije saobraćajnice”, rekao je Refik Zeković, direktor Kantonalne direkcije za ceste ZDK.

Na raskršću u Čajdrašu, na početku ove dionice, planirana je izgradnja kružne raskrsnice, što će omogućiti lakše i sigurnije odvijanje saobraćaja, posebno za teretna vozila. Ukoliko sve bude teklo prema planu, radovi bi trebali biti završeni za šest mjeseci.

“Rekonstrukciju sljedeće dionice, okvirno u dužini najmanje dva kilometra, ugovorit ćemo naredne godine i izdvojiti minimalno jedan milion maraka. Plan je da nećemo stati dok ne dođemo do Ovnaka, gdje završava ova cesta koja je duga devet kilometara”, kazao je Zeković.

Jasmin Kalabić, direktor “Almy Transporta”, pozvao je građane na strpljenje tokom izvođenja radova, s obzirom da će zbog uslova i konfiguracije terena saobraćaj biti otežan, a dolazit će i do povremenih prekida.

 

Svoje zadovoljstvo početkom radova izrazio je i premijer ZDK Miralem Galijašević.

“Drago mi je da je napokon započeta realizacija ovog važnog projekta. Bez obzira na nedaće i pokušaje ometanja, nismo niti jednog trenutka posustali i spremni smo da ovaj projekt dovedemo do kraja”, izjavio je premijer ZDK.

Sabahudin Smriko, predsjednik MZ Lokvine, zahvalio se premijeru Galijaševiću i Vladi ZDK što su osigurali sredstva, kako bi građani tog kraja napokon dobili uslove za normalno i sigurno odvijanje saobraćaja, a Zenica kvalitetnu cestovnu vezu sa Travnikom.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno