Biznis

Gradska uprava: Neispravne javne gradske satove zamijenili novi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava: Neispravne javne gradske satove zamijenili novi – Nakon uspješno provedene procedure javne nabavke i potpisivanja ugovora u vrijednosti od 97.909,11 KM sa najpovoljnijim ponuđačem, firmom „Netz – elektrik“ d.o.o. Gradačac, danas se započelo sa demontažom starih, uglavnom neispravnih gradskih satova i postavljanjem novih.

Na postojećim lokacijama javnih gradskih satova izvršit će se postavljanje četiri trostrana sata modernog dizajna, koja su izrađena od inoksa, sa direktnim LED osvjetljenjem, te dva trostrana totem sata izrađena od inoksa, sa temperaturnom sondom.

Na lokacijama u ulici Školska, Talića brdo (ispred RK Bosna), Derviša Imamovića (kod TC Bingo u naselju Crkvice), u ulici Londža će biti postavljeni trostrani inoks satovi, dok će totemski model sata biti postavljen na lokacima u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i na kružnom toku kod željezničke stanice.

Gradska uprava će narednom periodu razmotrit mogućnost restauracije demontiranih satova i postavljanja na nove lokacije, obzirom da neki od satova, prije svih onaj kod RK Bosna, imaju posebnu simboliku kod većeg dijela naših sugrađana.

“Razumijemo žal naših sugrađana za starim satovima jer mnogima bude lijepa sjećanja. Novi, ispravni satovi će biti na istim lokacijama, kako bi ponovo imali funkciju. Za neke će to biti ukras, a za neke odrednica za sastanke. Novi satovi se trebaju uklopili u novi, moderan izged Zenice. S tom željom, danas smo započeli i ozbiljne razgovore oko postavljanja najsavremenijih Smart autobusnih stajališta u gradskoj zoni. Građani će na tim stajalištima imati sve informacije o kretanjima autobusa, bespletan wi-fi, mogućnost punjenja mobitela i drugih uređaja,  na tim stajalištima će se moći dobiti najvažnije servisne informacije u gradu. Jednostavno, želimo ljepšu i bolju Zenicu za sve njene građane”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Zamjena javnih gradskih satova predstavlja još jedno u nizu osvježenja u našem gradu, koji će osim funkcionalnosti doprinijeti i poboljšanju cjelokupne estetike urbanog dijela Zenice. Drage Zeničanke i Zeničani, nadamo se da ćete uz njih stvarati nove uspomene, uz čuvenu rečenicu „nađemo se kod sata“.

Gradska uprava Zenica

Foto: FB/Gradska uprava

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno