Zenica

VIDEO+FOTO: Počeli pripremni radovi na sanaciji dionice regionalne ceste kroz zeničko naselje Babina rijeka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnici građevinske firme “Komgrad-ze” danas su započeli sa pripremnim radovima na sanaciji dionice regionalne ceste R457 Zenica-Arnauti-Donji Kakanj od raskrsnice kod Doma penzionera do mosta preko Babine rijeke, odnosno ul. Prve zeničke brigade i dionice od raskrsnice R457-ulica Crkvice do skretanja za Smetove, odnosno ulice “Ivana Gundulića” u Zenici.

Vrijednost ugovora je 1.234.800,83 KM, a rok za izvođenje radova 90 dana. Nadzor vrši firma “Invest Projekt” Zenica.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić naglasio je da se radi o izuzetno značajnom projektu za građane ovog gradskog naselja u Zenici te da je ovo jedna od najvažnijih investicija resornog ministarstva u 2023. godini.

– Raduje me činjenica da su građani prepoznali nepristrasan rad Vlade ZDK-a i ministarstva na čijem sam čelu s obzirom da smo od početka mog mandata pokazali da smo spremni ravnomjerno ulagati u svaku općinu i grad u našem kantonu. U naselju Babina rijeka, kroz koju prolazi regionalna cesta R457 Zenica-Arnauti, trenutno živi oko 10.000 građana. Ovu smo dionicu regionalne ceste odredili kao jedan od prioriteta jer je od velike važnosti za građane Zenice te svakako i sve građane našeg kantona koji dolaze u Kantonalnu bolnicu Zenica. Dionica je u prilično lošem stanju zbog velike opterećenosti ovog putnog pravca teretnim saobraćajem – rekao je ministar Pašić.

Projektom je predviđena sanacija kolovozne konstrukcije, sistema odvodnje, izrada nove vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije te izgradnja biciklističko-pješačkih staza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno