Nogomet

VIDEO+FOTO: Pobjeda NK Čelik nad Batonom na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u Zenici ugostili ekipu FK Baton iz Sarajeva u okviru 19. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar”, pred oko 1.000 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovoj današnjoj utakmici slavili  su Zeničani.

REZULTAT: NK ČELIK – FK BATON  2:0 (2:0);

Strijelci za Čelik su bili Ali Međuseljac u 1′, Aladin Isaković u 4. minuti.

Sastav NK Čelik:

Adi Durmo, Harun Vardo, Mahir Mehić, Filip Arežina, Ali Međuseljac, Aladin Isaković (cap), Emir Karalić, Besim Kolić, Eldar Sivac, Edin Durmiš, Dženan Smajić. (Trener Adis Nurković).

Rezerve: Emel Mlačo (golman), Amar Muslić, Tarik Zukić, Selim Žuna, Muris Behadarević, Mirsad Šijerkić, Tarik Huzbašić i Aner Mujić).

FK Baton: Hadžić, Mešić, Rogo, Tahmaz, Pašić, Bajrić, Pintol, Kulovac, Lukovac, Omerbašić i Kojnhodžić. (Trener: Memnun Suljagić).

Službena lica su bili: Glavni sudija Semir Balić (Tešanj), uz pomoćnike, A1 Amar Čabaravdić (Visoko) i A2 Amel Omerbegović (Sarajevo). Delegat i posmatrač suđenja bio je Admir Smajić iz Sarajeva.

Zbog odsustva šefa stručnog štaba, Armina Duvnjaka, koji se nalazi u Centru za edukaciju nogometnog saveza BiH, gdje se edukuje za UEFA A trenersku licencu, ekipu Čelika sa klupe je predvodio pomoćni trener i trener golmana, Adis Nurković.

Prije današnje utakmice Čelik je prvi na tabeli sa 45 osvojenih bodova, što je tri više od drugoplasirane Koline, koja ima 42 boda. Ekipa Batona je 11. mjesto na tabeli sa 17 bodova.

Domaći nogometaši Čelika dolaze do dva ekspresna gola, u prvoj minuti preko Alija Međuseljca, a drugi gol za domaće postigao je kapiten Aladin Isaković u 4.minuti. Korner s lijeve strane izveo je Filip Arežina, a glavom sa pet metara pogađa kapiten Aladin Isaković za povećanje vodstva i rezultat 2:0.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova, ostao je rezultat 2:0 za Čelik.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, ostao je konačan rezultat iz prvog poluvremena, 2:0 za Čelik.

Nakon današnje pobjede, Čelik je ostao na vrhu tabele sa 48 bodova. Baton je nakon današnjeg poraza ostao na 17 osvojenih bodova na 12 mjestu. U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Jelah kod Borca, dok će Baton dočekati ekipu Azota.

E.Imamović

Foto: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno