Nogomet

Dva domaća poraza omladinaca zeničke Fortune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Odigrano je nekoliko utakmica 19.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

U 19.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su juče, 1.4.2023.godine, domaćini ekipi NK Kiseljak i doživjeli su dva poraza. Sa utakmice juniora donosimo i foto galeriju.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu sa umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici, po kišovitom vremenu i po veoma teškom terenu za igru, naročito utakmica kadeta, +8*C, pred oko 30-ak gledalaca.

Službena lica su bila: Nikola Popovac-Istočno Sarajevo (glavni sudija na utakmici kadeta), Marko Domazet-Istočna Ilidža (glavni sudija na utakmici juniora), Davor Vukašinović (Rogatica), delegat je bila Dunja Popadić (Istočno Sarajevo).

Rezultati  omladinskih selekcija Fortune:

KADETI (Trener Sabahudin Bujak);

ZENICA: NK FORTUNA – NK KISELJAK  1:3 (0:0);

Jedini gol za kadete Fortune postigao je Azur Mulasmajić u 81′ iz jedanaesterca, dok su strijelci za goste iz Kiseljaka bili Azer Mustajbegović u 46′, Ajdin Japaur u 54′ i Marko Kraljević u 74′.

Nakon današnjeg poraza kadeti Fortune su na bilansu od pet pobjeda, četiri remija i deset poraza, 19 bodova, gol razlika 30:31, 13.mjesto na tabeli.

JUNIORI (Predstavnik kluba Mersid Bureković)

ZENICA: NK FORTUNA – NK KISELJAK  1:2 (1:1);

Gol za juniore Fortune postigao je Sadik Čišija u 44′, dok su golove za goste iz Kiseljaka postigli Marin Bilić u 43′ i Filip Pavlović u 63′.

Crveni karton: Emin Karić u 90′ (Fortuna);

Nakon današnjeg poraza juniori Fortune su na bilansu od devet pobjeda, jedan remi i devet poraza, 28 bodova, gol razlika 53:41, osmo mjesto na tabeli.

U narednom 20.kolu juniori i kadeti Fortune gostuju kod ekipe NK TOŠK u Tešanj, a omladinci NK Čelik su domaćini ekipi FK Borac iz Jelaha.

Omladinci Čelika, svoje utakmice iz 19.kola, igraju danas, 2.4. u Kosovi protiv ekipe BFK Simm Bau.

Tekst i foto galerija

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno