Nogomet

VIDEO+FOTO – PL BiH – NK Čelik – FK Sarajevo 0:2 (0:0)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO – PL BiH – NK Čelik – FK Sarajevo 0:2 (0:0) – Pobjeda Sarajeva u derbiju na Bilinom polju

NK ČELIK – FK SARAJEVO 0:2 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 19,30 sati; Gledalaca oko 6.000 (Na južnoj tribini oko 700 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini, rezervisanoj za gostujuće navijače, bilo je oko 400 navijača Sarajeva -„Hordi zla“). Vrijeme: Oblačno i sparno (+ 30*C). Sudije: Glavni sudija Zoran Grbić (Prijedor), pomoćnici, A1 Davor Beljo (Mostar), A2 Marko Perić (Mostar), delegat Goran Ćejić (Banja Luka).
Uokviru 2. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“ u derbi utakmici, igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Sarajevo. Završeno je zasluženom pobjedom Sarajeva.

REZULTAT: ČELIK – SARAJEVO 0:2 (0:0)
Strijelci: 0:1 (Rahmanović u 54.), 0:2 (Hadžić u 76.)
Žuti kartoni: Hasanhodžić, Tarik Adilović (Čelik), Rahmanović, Hadžić, Kadušić (Sarajevo);

Sastavi ekipa:
Čelik: Marković, Šehić Hasanhodžić, Udovičić, Duraković, Kadrić, Šišić, Tarik Adilović (od 64.Mehić, Duvnjak (od 62. Šabanović), Imamović, Jurković. (Trener Kemal Hafizović);
Na klupi Čelika su bili: Dehić (golman), Hanan Adilović, Jaganjac, Hafizović, Mehić, Šabanović, Majdanac.

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Bekić, Ivetić, Novaković, Radovac, Rahmanović, Sarić, Hebibović (od 56.Kuzmanović), Velkoski (od 79.Hodžić), Ahmetović (od 46.Hadžić). (Trener Senad Repuh);

U jednom od derbija 2.kola između Čelika i Sarajeva srušena je 16-godišnja tradicija od kako FK Sarajevo nije pobjedilo u ligaškim utakmicama u Zenici. To se desilo u večerašnjoj utakmici kada su gosti iz Sarajeva zabilježili sasvim zasluženu pobjedu.
U prvom poluvremenu velika terenska prednost gostiju iz Sarajeva, koja nije krunisana pogotkom. Najbolju šansu za Sarajevo imao je Velkoski u 17.minuti, ali je golman Čelika Marković fenomenalno intervenisao.
Domaći su imali odličnu šansu u 34.minuti nakon kornera, kada je glavom šutirao Duraković, a golman Sarajeva Pavlović odlično intervenisao izbivši loptu na prečku. Gužva je još trajala, ali nakon još dva pokušaja domaćih lopta je izblokirana i nakon toga odlazi pored gola.
Gosti dolaze u vođstvo u 54.minuti. Odličan napad Sarajeva, centaršut do Rahmanovića, koji šutira glavom, ali Marković odlično odbija loptu, ona dolazi do Hebibovića, ovaj šalje povratnu loptu do Rahmanovića, koji šalje loptu sa peterca u desni ugao gola Čelika za vođstvo Sarajeva od 0:1. Drugi gol Sarajevo postiže u 76.minuti preko mladog Nedima Hadžića, koji koristi veliku grešku u zadnjoj liniji domaćih i matira nemoćnog golmana Markovića sa ivice šesnaesterca za udvostručenje vođstva na 0:2. Bilježimo odličan šut Šabanovića u 81.minuti, lopta je prošla pored same stative gola Sarajeva.
Sarajevo je imalo više od igre i imalo puno više šansi, te je pobjeda gostiju potpuno zaslužena.

“Poraz je odraz fizičke nepripremljenosti. Pružili smo koliko smo mogli, imali smo prilike. Oni su mnogo spremniji i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi u ovom meču”, rekao je Kemal Hafizović.
“Napokon, nakon 16 godina smo pobijedili. Nije utakmica bila lagana, Čelik je mlada i borbena ekipa. Ipak, mislim da smo kvalitetnija ekipa i da smo zasluženo slavili”, rekao je Švrakić.

Tekst i foto
E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno