Nogomet

Omladinska liga BiH: Pioniri i kadeti Sarajeva deklasirali Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH: Pioniri i kadeti Sarajeva deklasirali Čelik – Nakon pobjede u prošlom kolu 3:0 nad Zrinjskim, pioniri FK Sarajevo danas su na svom stadionu savladali vršnjake iz zeničkog Čelika sa visokih 4:0.

Nade bordo tima povele su u 18. minuti kada je Irman Sejmenović matirao Emela Mlaču na golu Čelika. 2:0 je bilo već u 37. minuti kada mrežu gostiju pogađa Edd Nezirović, a samo pet minuta kasnije isti igrač svojim drugim pogotkom povećava na 3:0. U 46. minuti Ivan Grgić pogađa za ispostavit će se kasnije konačnih 4:0. Nakon dva kola u Premijer ligi BiH za pionire nade FK Sarajevo imaju šest bodova, dok su Zeničani bez bodova.

Premijer omladinska liga BiH za pionire: FK Sarajevo – NK Čelik 4:0 (3:0)

FK Sarajevo: Dalipagić, Džafić, Ćosić, Atić, Sejmenović, Grgić, Viteškić, Nezirović, Mujkić, Korman.

NK Čelik: Mlaćo, Islambegović, Kovač S., Kovač T., Mahmić, Kobilica, Begić, Bašić, Durmiš, Sibalo, Bahtić.

Kadeti FK Sarajevo upisali su svoju drugu pobjedu u isto toliko kola nove sezone Premijer omladinske lige BiH.

Bordo nade danas su u Butmiru sa visokih 11:0 deklasirale vršnjake iz zeničkog Čelika. Od prve minute je bilo jasno da će bordo nade slaviti sigurnu pobjedu, a mrežu gostiju načeo je u petoj minuti Hamza Gasal. Isti igrač zatim postiže još dva pogotka, te tako upisuje hat-trick za samo 13. minuta igre. Do kraja prvog poluvremena mrežu Čelika pogađali su i Tarik Hasančić, te Nemanja Nikolić. U drugom poluvremnu po jedan pogodak Nemanje Nikolića, Amara Jašarevića, Elvedina Kečanovića, Andreja Đokanovića, Armina Šarića i rezerviste Almira Gusinjca za visoku pobjedu.

Premijer omladinska liga BiH za kadete: FK Sarajevo – NK Čelik 11:0 (5:0)

FK Sarajevo: Dizdarević, Kečanović, Liješnić, Jašarević, Gasal, Islamović, Nikolić, Sabljica, Hasančić, Šarić, Đokanović.

NK Čelik: Durmo, Karić, Arnautović, Muslić, Fazlić, Horić, Seković, Smajić, Hinović, Čago, Čičak.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno