Nogomet

VIDEO+FOTO: Petev odgovarao na pitanja o Begoviću, Piriću, Hasiću… i pojasnio kako će igrati Zmajevi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ivajlo Petev jučer je objavio prvi spisak bh. reprezentacije, a danas je odgovarao na novinarska pitanja. Petev se sprema za debi na klupi BiH 24. marta u Finskoj na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga, Zmajevi će 27. marta u Zenici igrati s Kostarikom prijateljski meč, prije nego će 31. marta ugostiti Francuze na Grbavici u novom meču kvalifikacija. Pogledajte snimak cijele press konferencije:

Bugarski stručnjak suočio se s brojnim pitanjima bh. novinara, a danas je odgovarao na ista. Petev je najprije čestitao futsal reprezentaciji BiH na plasmanu na EP i poželimo im sreću.

Prema Vašem mišljenju, koja formacija će nam najviše odgovarati?

“S obzirom da imamo malo vremena za pripremu, jako je teško generalno mijenjati sistem igre. Meni je jako bitno da ima tu simbioza između igrača. Bit će malih promjena, ali previše je riskantno generalno mijenjati”.

Zašto nema Begovića na spisku?

“Igrači koji nisu pozvani, ne znači da nisu tu. Smatrao sam da će igrači koji su sada na spisku podnijeti pritisak u ovim utakmicama. Računam na većinu igrača i vrata su uvijek otvorena”.

Toni Šunjić nije na spisku. Je li zbog koronavirus protokola u Kinu?

“Čuo sam se s njim i on zbog korone nije na spisku”.

Zašto je pozvan Kenan Pirić koji nije standardan u svom klubu?

“On je iskoristio svoju šansu do sada. Mlad je i kvalitetan, imaoje dobru utakmicu protiv Italije. Dobro se uklapa u tim i mislim da je on budućnost reprezentacije”.

Vrančić, Hotić, Hajradinović, Milošević, Lulić, Hasić… Računate li na njih?

“Odgovorio sam na to pitanje već. Što se tiče mladih igrača, računam na sve. Neke nisam birao jer i U21 reprezenacija ima kvalifikacije, a ti igrači bi teško bili starteri kod nas”.

Da li ste ocjenu igrača Premijer lige donijeli na osnovu prva dva kola?

“Samo dvije ekipe nisam uživo gledao, a to su Mladost i Široki Brijeg. Imamo još dva kola u Premijer ligi, ako se neko posebno istakne, vrata su uvijek otvorena. Gledat ćemo još utakmica i to ne znači da nećemo nikoga zvati”.

Zašto na spisku nema igrača iz Premijer lige?

“I prije sam to izjavio. Ako ima dobrih igrača u ovom trenutku za reprezuentaciju, tu će biti svakako”.

Pozvali ste pet napadača u tim, da li imate u planu neki od predstojećih mečeva igrati s dva napadača?

“Nije pet nego tri napadača. Sve je otvoreno, ne isključujem mogućnost da igramo i sa dva napadača. S obzirom na protivnika,birat ćemo kako ćemo igrati”.

Uskoro igramo protiv Finske i Francuske. Koji rezultat iz dva mečabi za Vas predstavljao uspjeh?

“Moja koncentracija je na Finsku. Trebamo jako pametno odigrati ovu utakmicu. Moramo imati dobar pristup da ostvarimo dobar rezultat. Ne volim da kalkulišem, bitno mi je da odigramo dobro. Siguran sam u dobar rezultat ako budemo na nivou”.

Koja je najveća snaga trenutne selekcije BiH? Defanziva, vezni red ili ofanzivni dio?

“Najveća snaga je jedinstvo. Po meni je to najvažniji dio današnjeg nogometa”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno