Zenica

VIDEO+FOTO: Penzionerski dom sa stacionarom ZDK dio projekta “Healthy Aging”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Penzionerski dom sa stacionarom ZDK dio projekta “Healthy Aging”- JU Penzionerski dom sa stacionarom Zeničko-dobojskog kantona dio je velikog projekta “Healthy Aging” koji se smatra jednim od najboljih projekata Trećeg poziva Western Balkans Fund.

Vođeni idejom da starost treba aktivno i zdravo živjeti, a ne pasivno proživljavati, ovim projektom Penzionerski dom ZDK kao vodeći partner u saradnji s Udruženjem “Kreativci” iz Zenice, Banjalučkom nadbiskupijom- CARITAS Banja Luka, Gerontološki centar Vršac (Srbija) i Dom starih “Grabovac” Risan (Crna Gora) nastojao je dati svoj doprinos regionalnoj saradnji i zdravom starenju.

Finansijer projekta je fondacija Western Balkans Fund.

Iz Penzionerskog doma sa stacionarom ZDK ističu da su ovim projektom nastojali poboljšati osobe starije životne dobi sa relevantnim profesionalcima kroz kulturne, edukativne i kreativne aktivnosti i razmjenu najboljih praksi, te dati sveukupan doprinos poboljšanju kvaliteta života osoba treće životne dobi.

Projekat se sastojao iz mnoštva edukativnih i kreativnih radionica za naše drage sugrađane treće životne dobi.

Rezultati projekta:

– Uspostavljene bliske veze među osobljem i korisnicima partnerskih institucija/organizacija za starije osobe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, što će dovesti do većih projektnih partnerstava u budućnosti.

– Uspostavljen Dnevni centar za zdravo starenje u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ ZDK

– Poboljšana kvaliteta života i kreativnost osoba treće životne dobi u ciljnim zajednicama putem održavanja radionica fotografije, slikarstva…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno