Zenica

VIDEO+FOTO: Osuđenici i zaposlenici u KPZ Zenica obilježili Dan državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u kino sali Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica u organizaciji rukovodstva KPZ Zenica i članova ansambla BosniaFolk održan prigodan koncert za osuđenike i zaposlenika Zavoda povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon skoro 20 godina za osuđenike je organizovan jedan ovakav program i rukovodstvo u budućnosti ima u planu više kulturno-umjetničkih manifestacija za osuđenike KPZ ZT Zenica.

“Kao rukovodilac ove ustanove moram izraziti svoje zadovoljstvo i oduševljenje za prikazani program, jer je očuvanje tradicije i običaja naroda i narodnosti naše domovine jedan od načina očuvanja njene opstojnosti, a ovi mladići i djevojke su danas pokazali da mi svakako imamo potencijal i nove snage koje će i u buduce čuvati našu tradiciju i običaje. Zbog toga zelim, u svoje ime, kao i u ime osuđenih osoba i zaposlenika Kazneno-popravnog zavoda Zenica, iskreno se zahvaliti predsjedniku Ahmedinu Husejnoviću i ostalim članovima Ansambla Bosnia folk na posjeti i svakako očekujem da će se naša suradnja nastaviti i ubuduće” istakao je direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić.

Ekskluzivno za Zenicablog, direktor Kahrić je najavio da u saradnji sa BNP Zenica za utorak (6. decembar) planirana je pozorišna predstava glumačke postave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za osuđene osobe i zaposlenike.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno