Zenica

VIDEO+FOTO: Obilježena 31 godina od formiranja Sedme muslimanske brigade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Obilježena 31 godina od formiranja Sedme muslimanske brigade- Danas je u Zenici održan program obilježavanja 31 godine od osnivanja Sedme muslimanske brigade Armije Republike BiH.

Na današnji dan 1992. godine naredbom tadašnjeg predsjednika predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića formirana je 7. muslimanska viteška oslobodilačka brigada koja je, između ostalog, u okviru svojih dejstava djelovala i van 3. korpusa, čiji je bila dio, a sve u duhu naredbe komande korpusa.

Na današnjoj svečanoj Akademiji u BNP Zenica prigodnim programom je obilježena 31 godina od formiranja Sedme muslimanske brigade. Brojne zvanice su prisustvovale ovom događaju, kao što su potpredsjednik FBiH Refik Lendo, premijer ZDK Nezir Pivić, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, predsjedavajući Skupštine ZDK, komandanti i borci Sedme muslimanske i drugi predstavnici društvenog, političkog i javnog života Zenice i BiH.

Prisutnima su se obratili ispredUdruženja Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade Ferid Haseljić, komadant brigade Šerif Patković…

Nakon svečanosti u BNP Zenica, bivši pripadnici Sedme muslimanske brigade, članovi porodica poginulih boraca i drugi poštovaoci ove brigade su položili cvijeće i proučili fatihu na spomen obilježju šehidima u kasarni Sedme muslimanske brigade na Bilmišću.

Izjavu za Zenicablog su dali: Šerif Patković komandant Sedme muslimanske brigade Armije RBiH i Halil Brzina također komandant Sedme muslimanske brigade Armije RBiH.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno