Nogomet

VIDEO+FOTO: Nogomet se vraća na Bilino, Čelik bolji od Željezničara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Nogomet se vraća na Bilino, Čelik bolji od Željezničara 1:0 – Velika pobjeda Čelika nad Željezničarom  u derbiju na Bilinom polju

NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 1:0 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 20,30 sati; Gledalaca oko 7.000 (Na južnoj tribini oko najvatrenijih 600 Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, a na sjevernoj tribini, rezervisanoj za gostujuće navijače, bilo je oko 250 navijača Željezničara -„Manijaka). Vrijeme: Toplo i sparno (+ 28*C). Sudije: Glavni sudija Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici, A1 Čedomir Vićić (Ugljevik), A2 Aleksandar Smiljanić (Laktaši), delegat Davor Ristović (Istočno Sarajevo).

Uokviru  2. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“ u derbi utakmici, igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Željezničar iz Sarajeva. Završeno je zasluženom pobjedom Čelika.

REZULTAT: ČELIK – ŽELJEZNIČAR 1:0  (0:0)

Strijelac: Anel Dedić u 83.minuti;

Žuti kartoni: Šišić, Livaja, Vrhovac, Nikolić (Čelik), Osmanković i Arežina (Željezničar);

Sastavi ekipa:

Čelik: Dujković, Bevab, Vrhovac, Dedić, Dilaver (od 81.Nikolić), Salčinović (od 65. Jazvin), Okić, Karamatić, Livaja, Jamak (od 81.Grahovac), Šišić. (Glavni trener Bakir Šerbo);

Na klupi Čelika još su bili: Ružić (golman), Mehić, Miletić i Tarik Adilović.

Željezničar: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Blagojević (od 67. Arežina), Zajmović (od 73.Zec), Veselinović, Vranješ, Osmanković (od 81.Šehić), Rodin. (Trener Slobodan Krčmarević);

U jednom od derbija 2.kola između Čelika i Željezničara, bolji su bili domaći nogometaši Čelika i tako zabilježili veliku pobjedu nad favorizovanom ekipom Željezničara.

Već u 6.minuti bilježimo šansu utakmice, koju nije uspio realizovati napadač Čelika Ševko Okić. Naime, on je „ukrao“ jednu loptu odbrani gostiju, izašao sam pred golmana Kjosevskog, ali je ovaj na čudesan način, nogom, spasio svoj gol.

U prvom poluvremenu Čelik je imao puno više od igre i bilježimo šut glavom Dedića sa 7-8 metara preko gola, odličan šut Salčinovića u 45′, kada je njegov šut sa 7 metara iskosa zaustavio Kjosevski. Za Željezničar u 1.poluvremenu pokušavali su šutevima iz daljine Blagojevića i Čurjurića. Jedina šansu za goste bila je u 3.minuti sudijske nadoknade, kada je na centaršut Zajmovića, glavom šutirao Pavić preko gola iz dosta povoljne pozicije

U 49.minuta prvo lijepa prilika za Čelik preko Salčinovića, golman odbranio, nakon svega Čelik dobio samo korner, a onda na drugoj strani velika šansa za Željezničar. Prvo je Rodin šutirao glavom, Dujković krajnjim naporom odbija loptu, koju nije uspio ubaciti u gol Bakrač.

Ivan Čurjurić je u 72. minuti zaprijetio dobrim šutem sa oko 25 metara, lopta odlazi preko gola.

I onda u 83. minuti erupcija oduševljena navijača domaćih, kada je Ševko Okić asistirao, a mrežu Kjosevskog pogodio Anel Dedić za vođstvo i veliku pobjedu domaćih.

Željezničar je u finišu prijetio preko Krpića i rezerviste Zeca, ali nije imao snage da se vrati i do kraja je ostalo 1:0 za Čelik.

Sve u svemu potpuno zaslužena pobjeda nogometaša Čelika nad prilično indisponiranim gostima iz Sarajeva, u jednoj frenetičnoj atmosferi tokom cijele utakmice, kakva već duže vrijeme nije vladala na stadionu Bilino polje u Zenici.

E.Imamović

Do prije nekoliko sedmica se činilo da je Čelik na rubu provalije. Zeničani su ispali iz Premijer lige, ali su u nju vraćeni nakon što je Borac ostao bez licence ali je prvo kolo nove sezone donijelo i veliko raznočarenje – poraz od Krupe 3:1.

U međuvremenu, Zeničani su potpisali reprogram duga i raspoloženje navijača podiglo se na visoki nivo. Robijaši i ostali simpatizeri Čelika zaželjeli su se utakmica tokom pauze, a večerašnja protiv Željezničara je svima došla kao ‘kec na desetku’. Pogotovo to možemo reći sada kada znamo i da su Crveno-crni upisali pobjedu.

Od prve minute su Čelikovi fudbaleri bili bolji na terenu, imali su i nekoliko ozbiljnih prilika ali je gol odluke pao kada je domaćim bilo najslađe – u 83. minuti kada je Dedić zabio za pobjedu. Iako je Željo bio favorit, večeras je na terenu viđena jedna sasvim drugačija slika i Čelikovi fudbaleri su oduševili borbenošću protiv, objektivno, kvalitetnijeg protivnika koji je večeras morao položiti oružje u Zenici.

Da utakmica za Čelik bude upotpunjena, potrudili su se navijači koji su u velikom broju pohodili Bilino polje. Prema nekim informacijama, utakmici je prisustvovalo preko 7.000 ljudi što je posjeta koja se zaista rijetko bilježi na utakmicama Premijer lige i sasvim je jasno da nema puno klubova koji mogu računati na takvu podršku kao što je večeras imao Čelik.

Čelik će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu na Pecari, a onda u četvrtom kolu dočekuje Zrinjski. U slučaju pozitivnog rezultata u Hercegovini, nije isključeno da protiv aktuelnog bh. prvaka atmosfera bude još vatrenija nego večeras.

Komentar preuzet sa portala Sportsport.ba

 

Atmosferu sa Bilinog u galeriji fotosa sa naše FB stranice vam donosi Haris Džonlić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno