Nogomet

VIDEO+FOTO: NK Čelik u sjajnom ambijentu pobijedio OFK Beograd 2:1 (0:1)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši NK Čelik pobjedili su u prijateljskom meču goste iz OFK Beograd 2:1, poluvrijeme 0:1. Prvo poluvrijeme je završenog golom Arsovića za goste. Čelik je eurogolom Međuseljca i brzim golom Mahmutovića preokrenuo rezultat, te uspješno doveo utakmicu do kraja. Na kraju, čak su i gosti iz Beograda došli do Čelikovog Juga da se zahvale grupi najvatrenijih Robijaša za sjajnu atmosferu tokom meča.  Sudar prijateljskih klubova i nekadašnjih članova bivše jugoslovenske elitne nogometne lige privukao je 1500 gledalaca, od čega je bilo i 20-tak gostujućih koji su došli podržati OFK Beograd.

Prije početka utakmice, predsjednik Čelika Denis Mušović uručio je prigodan poklon predsjedniku OFK Beograda Saši Stevanoviću, a nakon toga uslijedilo je i zajedničko fotografisanje, ali i veliki aplauz sa tribina Bilinog polja za sve današnje aktere. Vrijedi istaći da je današnji susret sudio premijerligaški sudija Ermin Sivac, dok su mu asistirali Selmin Osmančević, Sahib Smriko i Aldin Sofić, dok je delegat bio Admir Zilkić. Nakon nekoliko prilika s obje strane, gosti iz Beograda u 35. minuti dolaze u vodstvo 0:1. Poslije kornera s lijeve strane, sjajan gol postiže Dejan Arsović. To je bio i jedini gol u prvom poluvremenu.

Drugi dio bolje otvaraju Zeničani, koji su silovito krenuli ga golu gostiju. U 51. minuti najljepši trenutak na meču. Nakon slobodnog udarca s desne strane, mladi Ali Međuseljac, inače junior Čelika makazicama sa pet metara postiže gol za izjednačenje 1:1. Nastavili su izabranici Pavlea Skočibušića atakovati ka golu gostiju, a to im se isplatilo u 56. minuti, kada je nakon dubinske lopte, mladi Međuseljac sjajno asistirao za Mahmutovića, koji sa nekoliko metara posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:1.

Nakon dugog gola domaćih i gosti se bude, te nekoliko puta prijete prema golu rezervnog golmana Durme, koji je u par navrata spasio domaće sjajnim intervencijama. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je utakmica okončana pobjedom Zeničana 2:1 čime su na najbolji mogući način najavili nastavak prvenstva.

Čelik će narednog vikenda u okviru nastavka Druge lige FBiH, grupa Centar gostovati u derbiju kola u Olovu, kod vodeće Stupčanice.

Čelik:Nurković, Šehić, Sivac, Isaković, Muslić, Šabić, Salkić, Smajić, Karalić, Kolić i Durmiš. Trener: Pavle Skočibušić.

OFK Beograd:Jevtić, Janković, Arsović, Jovanović, Gogić, Aleksijević, Lazović, Svetličić, Ugrica, Jovanović, Radman. Trener:Goran Lazarević.

Foto galerija NK Čelik livestream i Sportsport.ba i video utakmice u nastavku:

https://youtu.be/S46zX40pnsg

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno