Zenica

VIDEO+FOTO: nizom svečanosti obilježen Dan oslobođenja Zenice 12.april

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: nizom svečanosti obilježen Dan oslobođenja Zenice 12.april – U organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a i Udruženja  porodica šehida i poginulih boraca  održani su prigodni programi kod spome-obilježja borcima NOR-a Papirna i spomen-obilježja Kameni spavač. Prisutnim su se obratili  gradonačelnik Fuad Kasusmović  i potpredsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Milan Marinković.

Prigodnim  govorima podsjetili su na ovaj značajan istorijski datum za naš grad. Tom prilikom odata je  počast poginulim borcima narodnooslobodilačkog rata, a brojne delegacije položile su cvijeća. Delegaciju Grada,  koju je predvodio Gradonačelnik, predstavljali su i predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić i članovi Komisije za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti Jasna Alibašić i Nermin Mehić.
Cvijeće  je  položeno i na centralnom spomen- obilježju Kameni spavač gdje je odata počast poginulim borcima u ratu 92./95. godine.

Povodom  Dana oslobođenja Zenice  danas su  svečano otvareni  ambulanta, apoteka i prostorije mjesne zajednice Tišina u Društvenom domu Tišina.  Brojnim građanima koji su prisustvovali ovom događaju obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović koji je predao ključeve za pomenute prostore direktoricama JU Dom zdravlja  Selvedini Sarajlić-Spahić, JU Apoteke “Zdravlje”  Višnji Kruškić i predsjedniku MZ Elmiru Čančaru. Navedene prostore će koristiti 3.400 stanovnika mjesnih zajednica Tišina, Gorica, Mošćanica, Putovići i Putovičko polje.

“Grad je stvorio uslove kako bi se kvalitet zdravstvenih usluga koje pružamo građanima podigao na znatno viši nivo te unaprijedo rad organa mjesne zajednice”- izjavio je  Kasumović. Adaptacija i renoviranje ovog prostora  plaćeni su iz budžeta Grada, a koštali su 118.476,49 KM.

 

Cvijeće je, između ostalog položila  i delegacija Grada Zenica. Pogledajte više u foto galeriji i video zapisu.

 

U  Muzeju grada Gradonačelnik je otvario tradicionalni Aprilski salon, a u Bosanskom narodnom pozorištu izvedena je dječija predstava Fuada Tabaka “Bajka u bajci”. Udruženje pedagoga muzičke kulture održat će večernji koncert pod nazivom Zapisi o Bosni. Ovim programima  ujedno se završava  i ovogodišnja  MKM “Zeničko proljeće”.

U Osnovnoj školi “Alija Nametak” danas je u Peharama ozvaničen završetak projekta “Energetsko utopljavanje škole”, kao i predstavljanje velikog murala sa bh. zastavom koji je urađen na vanjskom zidu škole.

Investitori su bili Vlada i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.   Zahvaljujući društveno odgovornoj firmi Euroasfalt obnovljen je i asfaltiran školski put.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno