Biznis

VIDEO+FOTO: Međunarodni B2B događaj “ZEPS B2B 2017”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Međunarodni B2B događaj “ZEPS B2B 2017” – Evropska poduzetnička mreža Federacije Bosne i Hercegovine – Enterprise Europe Network Federation of Bosnia and Herzegovina, Zenička Razvojna agencija ZEDA u koorganizaciji s Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Tehnološkim parkom Varaždin-Republika Hrvatska, Mariborskom razvojnom agencijom–Republika Slovenija i Ulutek Tehnološkom Razvojnom zonom, Nilüfer,Bursa/Turska, organizovali su međunarodni B2B događaj u sklopu 24. Generalnog bh. sajma ZEPS i 14. Međunarodnog sajma metala ZEPS INTERMETAL.

Predstavnici Fondacije BIGMEV koja je most između privrede i tržišta Turske i BiH posjetili su sa privrednicima iz Turske – Ulutek Tehnološke razvojne zone, Agenciju ZEDA, u sklopu koje su obišli Laboratoriju LIND kao i Impulsni kreativni centar. Jedan od ciljeva posjete privrednika iz Turske je upoznavanje s radom Agencije ZEDA kao i učešće na B2B susretima Evropske poduzetničke mreže FBiH.

Treba istaći da je jedan od ciljeva Fondacije BIGMEV i da privuče turske investitore u našu zemlju. U Promotivnoj hali ZEPSa susreti su upriličeni za brojna preduzeća, institucije i agencije koji su na ovaj način razmijenili informacije jedni o drugima i dogovorili buduću saradnju. Na B2B učestvovalo je više od 30 preduzeća iz naše zemlje, Hrvatske i Turske.

B2B susreti pružaju dodatnu podršku kompanijama da pronađu međunarodne partnere na Sajmu. Učesnicima se omogućilo da biraju svoje potencijalne partnere u skladu sa svojim potrebama i informacijama o poslovanju i interesima partnera. Učešće na B2B susretima “ZEPS B2B 2017” bilo je besplatno. Iz Agencije ZEDA su rekli da će se truditi da u saradnji s partnerima i u bližoj budućnosti organizuju slične događaje.

Prema riječima direktora Agencije ZEDA, Senada Pašalića, ovo je bila prilika da u direktnim razgovorima privrednici razmijene ideje i sklope poslovne ugovore. U ime Tehnološkog parka iz Burse predstavio se veliki broj turskih privrednika  iz IT i tekstilnog sektora, a direktor Centra za razvoj odnosa između BiH i Turske, Samir Vildić, napominje da je to potvrda da privredna saradnja naše dvije države ide uzlaznom putanjom.

Turska je na osmom mjestu po investicijama, a bh. privreda svake godine bilježi sve veći izvoz u ovu prijateljsku državu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno