Biznis

Radnici Željezare na privremenom prekidu rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Radnici Željezare na privremenom prekidu rada – Većina radnika Željezare Zenica od danas je i zvanično na privremenom prekidu rada zbog teškoća proisteklim nakon blokade računa, isključenja struje i nemogućnosti za bilo kakve aktivnosti. Od danas bi na privremenom prekidu rada trebali biti uposlenici radnih jedinica Ishrana i Građevinska operativa,a od narednog ponedjeljka ostali uposleni. No, nezadovoljni ovim rješenjem radnici su se okupili u holu upravne zgrade preduzeća tražeći dodatna pojašnjenja iz menadžmenta i sindikata.

Predsjednik Sindikata, Esad Skomorac je u izjavi za RTV Zenica ukazao, da bi naknada za radnike za vrijeme privremenog prekida rada bili trebali biti množena sa koeficijentom 1,62 na neto platu, što bi iznosilo između 350 i 450 maraka u zavisnosti od ostalih elemenata za obračun. No, pitanje je kada će radnici i dobiti naknade, jer je preduzeće u blokadi. Za danas popodne planirana je nova sjednica Nadzornog odbora,kako bi se definisali zaključci prema Vladi Federacije BiH,kao 100 postotnom vlasniku kapitala Željezare. (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno