Zabava

VIDEO+FOTO: Marija Šerifović uvodi Zeničanke i Zeničane u Novu 2024. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Gradske uprave Zenica i uz tehničku podršku RTV Zenica, u Novu 2024. godinu svojim koncertom Zeničanke i Zeničane i sve posjetioce Zenice uvodi regionalna zvijezda Marija Šerifović.

Na samom otvaranju današnjeg predstavljanja novogodišnjeg programa članovi plesnog studija “Shadows” su pripremili toplu dobrodošlicu i performans za Mariju Šerifović.

Na press konferenciji su se prisutnima obratili gradonačelnik grada Zenica Fuad Kasumović, direktor RTV Zenica Nandino Škrbić, direktorica JP Tržnice Zenica Selma Vidimlić, te zvijezda dočeka Marija Šerifović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je većina građana tražila da ovu Novu godinu u Zenici budu zajedno s Marijom Šerifović.

Nandino Škrbić direktor JP RTV Zenica je kazao da će u novogodišnjoj noći nastupiti i gosti iznenađenja, ali i da Zeničane očekuje bogat program.

“Zahvaljujem gradonačelniku koji je odlučio da naš tim bude razlog osmijeha i radosti mojih sugrđana i svih koji su odlučili dočekati Novu godinu na trgu u Zenici. Sada znamo da organizujemo centralni doček za Bosnu i Hercegovinu kada očekujemo više desetina hiljada posjetilaca iz cijele BiH. 
Imat ćemo impresivan stage, izazov je u tehničkom smislu jer naš ‘premijerligaš’ ima i specijalne zahtjeve kakve do sad anismo imali u Zenici”, kazao je Škrbić te dodao:

“Zenica Adventure imat će i zimski grad i bogat program. Studengrad otvara svoja prava polovinom decembra, a festivalski program počinje od 23. decembra. Najveća radost će biti klizalište od 300 metara kvadratnih i bit će u funkciji početkom decembra.”

Marija Šerifović je u obraćanju prisutnima kazala da je sve dogovoreno u junu te da je regija itekako ljubomorna na Zenicu.

“Ja ne pripremam govore, ali još u junu mjesecu sam bila u Grčkoj jer sam imala samo pet dana za odmor. Zvoni mi telefon, ne prestaje, a ja neću da se javim. Vrag mi nije dao mira, neko me zove, ali telefon ne prestaje da zvoni i javim se… Gospodin gradonačelnik je bio simpatičan u razgovoru i odmah sam reagovala i saradnicima prenijela vaš broj i brzo smo došli do dogovora. Ali, ne znate da je cijela regija itekako ljubomorna na vas, grad i činjenicu da sam u Zenici. Zenica će biti prvi grad gdje ću održati koncert nakon izlaska albuma”, kazala je Šerifović.

“Rado se vraćam u svaki grad. 2018. godine kada smo radili posljednji koncert rekla sam da se osjećam kao kod kuće, ali to je zbog obostrane ljubavi. Nadam se i molim vas javno, apelujem, da učinite sve da mi ne bude hladno” napomenula je Šerifović.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je većina građana tražila da ovu Novu godinu u Zenici budu zajedno s Marijom Šerifović.

“Ovo je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presretan sam što je prihvatila biti s nama na najluđu noć. Ovo će biti sigurno najveći regionalni doček Nove godine sa Marijom Šerifović, a ovo je sigurno i želja naših sugrađana.”, kazao je Kasumović.

Organizatori su kazali da je ovo najspektakularniji doček nove 2024. godine u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Grada Zenice, odnosno Gradske uprave, uz tehničku realizaciju Radio-televizije Zenica.

Više detalja o samom koncertu bit će poznato naknadno.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno