Zabava

Novi film “Ubistva pod cvijetnim mjesecom” od danas u kinima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon pretpremijernih projekcija koje su održane sinoć u Cineplexxima i Cinestarima i u odabranim kinima, film „UBISTVA POD CVJETNIM MJESECOM” (KILLERS OF THE FLOWER MOON) od danas će biti na redovnom kino repertoaru.

Film u kojem glavne uloge tumače Leonardo DiCaprio i Robert De Niro izazvao je fantastične reakcije kod naše publike, pa su se nakon pretpremijernih projekcija mogli čuti komentari da je ovaj film pravo remek-djelo, da je spektakularan i vrijedan svake pažnje.

Iako su Martin Skorseze, Robert De Niro i Leonardo DiCaprio ukupno snimili 16 filmova, ovo je prvi put da se njih trojica udružuju, a publika širom svijeta ima priliku, nakon 30 godina, da ponovo na velikom platnu, rame uz rame vidi dvije glumačke legende.

O FILMU: Na prelazu u dvadeseti vijek, otkriće nafte donijelo je veliko bogatstvo narodu Osage, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svijetu, preko noći. Bogatstvo ovih Indijanaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulisali, iznuđivali i ukrali onoliko novca koliko su mogli, prije nego što su pribjegli ubistvu.

Zasnovan na istinitoj priči i ispričan kroz nevjerovatnu romansu Ernesta Burkharta (Leonardo DiCaprio) i Moli Kajl (Lily Gladstone), „Ubistva pod cvjetnim mjesecom“ je epska krimi saga, gdje se prava ljubav ukršta sa neizrecivom izdajom.

U filmu takođe glume Robert De Niro i Jesse Plemons, dok režiju potpisuje dobitnik Oskara Martin Scorsese po scenariju Erica Rotha i Martina Scorsesea, zasnovanog na bestseleru Davida Granna.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno