Zabava

Video+foto: Izuzetan uspjeh pjesme “Irie” Zeničanina Zlatana Karića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Izuzetan uspjeh pjesme”Irie” Zeničanina Zlatana Karića  – Zlatan Karić, autor i pjevač, nam je prije nepunih mjesec dana predstavio svoj debitantski singl “Irie”. Za ovo kratko vrijeme pjesma je uspjela  oduševiti bosanskohercegovačko društvo i javnost  i zaintersovati regionalnu scenu o čemu pišu nezavisne.hr, reggae.hr i drugi, a respektabilni Nocturne magazin najavljuje Zlatana kao najveće osvježenje regionalne scene.

Uspjeh ovog singla potvrđuje i  prva pozicija na TOP 15 listi. BHRT TOP 15 je oficijelna top lista najaktuelnijih i najboljih diskografskih ostvarenja regiona.

“Zahvalan sam svima koji su mi pružili podršku u stvaranju i promociji ove pjesme. Zahvalan sam raji jer je na ovaj način  prihvatila pjesmu što mi potvrđuje da je bila dobra odluka da sa “Irie” započnem samostalan rad. Volim to što radim i predan sam tome, a uvjeren sam da onda ni uspjeh ne može izostati, još kad imaš pravi tim što sam ja pronašao u Gruppi onda je rad pravo zadovoljstvo.” – Zlatan Karić.

Neki od komentara na društvenim mrežama su zaista impresivni:
– Svjetsko, a naše… Divna emocija, rijetko danas viđena. Svaka čast. Kapa do poda.
– Ne prestajem slušati…a ni plakati. Ovo je himna nove generacije roditelja!
– Bravo majstore! Pjesma zaslužuje biti među prva tri na svjetskoj listi! Bravo još jednom.

Zlatanov talenat su potvrdili i kolege muzičari.

“NAŠE , BOSANSKO , A MAJSTORLUK ! … ja sam bukvalno odlijepio na ovu stvar . Momak je pretalentovan , a pri tom dobar lik , emotivac i živa energija . Nema foliranja , preskroman lik, a ovakva pjesma je odraz velikog majstorluka . Drago mi je da je urađen spot i da su Amela Pagano i Dina Močević to kao i vazda uradili majstorski . Siguran sam da će se za ovog Zeničanina još čuti, to što on radi je nešto ponajbolje što se može čuti na ovim prostorima .” Ovako  o Zlatanu piše na svom fb profilu Nedžad Podžić, poznati muzičar i organizator kulturnih dešavanja.

Pjesma Irie snimljena je u studiju Davora Logarića, dok je mastering  rađen u studiju Nenada Kovačevića. Bubanj je svirao Duško Kostić, bas Dalibor Ivandić, gitaru Davor Logarić, klavijature Davor Logarić i prof. Davorin Bošnjaković. Tekst i muziku potpisuje Zlatan.

“Nastavljamo sa projektom Let Love Be Your Game.  Zadovoljan sam kako teče promocija pjesme Irie, a ja jedva čekam da uđem u studio i snimim novu pjesmu koja je spremna. To će biti ovih dana, naravno sa istim timom. Nastavljamo i sa svirkama sa Cover Art-om i to je odlično. Uživo svirke su najljepši dio našeg posla!”- Zlatan Karić.

Upravo su uživo nastupi Zlatanov najjači adut. Osim što nevjerovatno dobro pjeva, nevjerovatna je i njegova energija i scenski nastup. Kada to doživite jasno vam je da Bosna i Hercegovina ima još jedan brend za izvoz.

Zlatan svoju muzičku karijeru započinje u ranom djetinjstvu, od muzičke škole  preko zeničke ratne rep scene do svirki u klubovima i koncertima sa nekoliko bendova među kojima su Paranoid Android, Cover Art i drugi.
Zlatanov muzički pravac je Reggae – svjež i drugačiji. Piše i pjeva na engleskom i bosanskom jeziku.

Više info na: facebook.com/Zlatan-Karic

Official video Irie:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno