Naše

VIDEO+FOTO: Intervencija 250 pripadnika Specijalne policijske jedinice i Jedinice za JRM Uprave policije MUP-a ZDK – vježba

Oko 250 pripadnika policijskih snaga uokviru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, i to Specijalne policijske jedinice (SPJ) i Jedinice za javni red i mir (JRM) intervenisalo je protiv grupe demonstranata danas u Lukovom polju. Upotrijebljeni su službeni psi, dimne “bombe” i oprema kojom raspolažu ove dvije jedinice. Sve ovo uokviru redovne godišnje vježbe “spriječavanja narušavanja javnog reda i mira”, s tim da su i “demonstranti”, koji su “rušili i palili pred sobom” bili policajci u civilu.

Vježba je upriličena u krugu Centra za obuku pripadnika Uprave policije MUP-a ZDK u Lukovom polju, a Zenicablog i Zenica.tv vam donose snimak vježbe i izjavu policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK Semira Šuta, kao i foto galeriju sa vježbe.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem