Zabava

VIDEO+FOTO: Igranka “Djeca Perviza” u Zenici 2023.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IGRANKA „DJECA PERVIZA“ 23 – Legendarni THE TAXI BAND već 23 godina održava Igranke koje su sjećanje na hram Rock’n’ Roll – a PERVIZ u Zenici .Saša Domuz frontmen THE TAXI BAND svirao je krajem 60′-tih godina u Pervizu u grupi VIS „GIGANTI“ a u to vrijeme osim njih najpoznatiji na Igrankama u Pervizu su bili i VIS „PLAMENI DJEČACI“.

Od 1999 godine do danas samo dvije godine nismo održali Igranku zbog epidemije corona.Mnogi naši prijatelji „Djeca Perviza“ su preminuli i nisu više sa nama ili su sada u svijetu daleko od ZENICE ali mi ih nikda nećemo zaboravit i ove Igranke su posvećena njima.

Drago nam je da je na Igranki bila i Sašaina unuka i Pešin unuk i unuka …..da je bio i Šojkin sin …..da je bilo i djece PERVIZA ….Jaca,Baki,Selak,Fudo, Dinčo,Fric, Avram …itd… zatim Željko Jukić i Naim Beganović ( VIS GIGANTI ) i mnogi drugi rock muzičari naši prijatelji.

U prepunoj Sali Hotela Dubrovnik ostalo se do ranih jutarnjih sati uz rock muziku i ples.

Tekst, fotografije i video snimak – Milenko Šećerović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno