Posuđeno

VIDEO+FOTO: Fotografije godine 2016. u izboru Anadolu Agency (AA)

Nekoliko stotina građana Zenice okupilo se na Trgu Alije Izetbegovića kako bi učestvovali na mirnoj protestnoj šetnji u znak podrške građanima Sirije i Halepa, za koji traže prestanak ratnih dejstava i ubijanja civila. ( Haris Badzic - Anadolu Agency )
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Fotografije godine 2016. u izboru Anadolu Agency (AA) – Svakodnevno izvještavajući iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, sa Kosova, iz Albanije i Makedonije, fotoreporteri Anadolu Agency (AA) kroz svoje objektive pratili su najvažnije događaje tokom 2016. godine, ali su bilježili i neke nesvakidašnje prizore.

U mnoštvu dnevno-političkih događaja, posjeta i sastanaka državnih zvaničnika, fotoreporteri AA su uspjeli prikazati i ljepote pejzaža, rijeka, planina i jezera ovog dijela Evrope fotografišući ih iz neobičnih uglova.

Danonoćno su bilježili kretanja izbjeglica balkanskom rutom, ukazujući na nedaće s kojima se ovi ljudi suočavaju, nerijetko mučeni hladnoćom i glađu.

Fotografije gradskih šetnica ispunjenih ljudima, trgovi, saobraćajnice, ali i brojne druge građevine i znamenitosti, također su dio najboljih prikaza Balkana. Fotoreporteri AA tokom cijele godine bili su uz stanovnike zemalja Balkana, te kroz svoje objektive bilježili njihove kako teške, tako i radosne trenutke.

Putujući kroz predjele jugoistične Evrope, fotoreporteri su bilježili i nezaobilaznu tradiciju narodnih običaja, proslave blagdana, koja govori i o skladu različitosti balkanskih naroda.

Podsjetimo da je odnedavno dostupna i mobilna aplikacija Anadolu Agency (AA) na BHS jezicima, koja radi na platformama Androida i iOS-a. To je također, jedan od načina na koji možete pratiti sve interesantne i važne momente koje u zemljama regije bilježe fotoreporteri AA.

POSEBNO ISTIČEMO da smo ponosni na našeg sugrađanina HARISA BADŽIĆA, koji je autor nekoliko fotografija koje su odabrane među najbolje, a možete ih vidjeti u foto galeriji i na videu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno