Posuđeno

Tragom jedne fotografije ILI Kako su bh. mediji izvještavali u 2016. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tragom jedne fotografije ILI Kako su bh. mediji izvještavali u 2016. godini – Kroz ovu fotografiju pokušaću da vam ukratko opišem stanje medija u Bosni i Hercegovini 2016. godine, tj. kako bi ovu fotografiju interpretirali pojedini mediji.

RTRS: Ovako izgleda biti Djed Mraz u Sarajevu. Fotografija je snimljena samo stotinu metara od kancelarije člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Sarajevo je još jednom pokazalo kako se odnosi prema hrišćanima, i dok se pretvara u džamahiriju, Djed Mraz je primoran da rovi po kontejnerima. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodikpozvao je Djeda Mraza da se preseli u Republiku Srpsku i podijeli paketiće djeci za srpsku Novu godinu, koja će se ove godine proslaviti još svečanije i glamuroznije nego ranije. On je optužio Mladena Bosića da je izdao interese djece u Republici Srpskoj, ali i čitavog svijeta, zbog sarajevske sećije.

BN TV: Kakva je situacija u Republici Srpskoj, najbolje pokazuje ova fotografija Deda Mraza koji rovi po kontejnerima a koju nam je poslao naš gledalac iz Trebinja, a podsjetićemo vas da je tamo na vlasti SNSD. Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije želio da komentariše ovu fotografiju, optužujući nas da smo tendenciozni i zlonamjerni. Ekonomski analitičar Aleksa Blagojević je kazao: “Ovo je najbolji dokaz dubioze u kojem se naše društvo nalazi” i podsjetio nas na izjavu iz 1989. godine kada je kazao da “ako ne uspiju reforme Ante Markovića, i Deda Mraz će roviti po kontejnerima”.

Alternativna televizija: Vrlo zanimljiva fotografija kruži društvenim mrežama. Gdje je nastala ova fotografija i kada, saznaćete ako večeras pogledate “1 na 1”, gdje će Marin Marinković ugostiti Svetog Nikolu.

Glas Srpske: Ekskluzivno donosimo fotografiju snimljenu u okolini Zavidovića na kojoj se vidi kako se vođa paradžemata Abu Dabi priprema za novi teroristički napad. Ekspert za terorizam Dževad Galijašević nam je izašao u susret i za Glas Srpske prokomentarisao ovu fotografiju: “Sasvim je jasno da teroristi neće birati maske da bi ostvarili svoj cilj, koji je Alija Izetbegović ostavio u amanet Bakiru, a to je formiranje islamske države na teritoriji BiH.”

Nezavisne novine: I pored teške ekonomske situacije i obaveza koje Djed Mraz ima ovih dana, on je stigao da posjeti redakciju Nezavisnih novina i pruži podršku našim novinama. Djed Mraz je istakao važnost medija u razvoju demokratskog društva i podržao akciju “Svrati do Minutice da Djeda Mraza ne bole nogice”.

BHT: Poštovani gledaoci/gledatelji, nije valjda da vjerujete da Deda Mraz / Djed Božićnjak / Sveti Nikola postoji? Ovo je slika našeg bosanskohercegovačkog društva danas. Penzioneri/umirovljenici su dobili konkurenciju, a redovi ispred kontejnera su sve duži. Iz Banjaluke će nam ovu fotografiju prokomentarisati analitičar i sociolog Srđan Puhalo: “Sasvim je jasno da Djed Mraz nije ni Srbin, ni Hrvat, ni Bošnjak, on je iluzija kao i mnogo toga u Bosni i Hercegovini.”

FTV: Dobro veče, ja sam Duška Jurišić, a moj večerašnji gost je Djed Mraz.

N1: Uživo na N1: Pogledajte kako Djed Mraz rovi po kontejnerima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Dnevni avaz: Lider SBB-a Fahrudin Radončić je još jednom ponovio da je nedopustivo da Djed Mraz rovi po kontejneru i da će on i njegova partija biti konstruktivan partner i pružiti svu potrebnu pomoć da se ciljevi Djeda Mraza ostvare u najkraćem mogućem vremenu za dobrobit svih građana. Zatim je dodao da će sa svojim koalicionim partnerima razgovarati kako je do ovoga uopšte došlo.

Oslobođenje: I pored teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, još uvijek postoje ljudi koji nisu digli ruke od nje. Kao što možemo da vidimo, ovaj Djed Mraz nalazi nešto lijepo i u kanti za smeće, što daje nadu da Bosna i Hercegovina ima budućnost.

Jutarnji list: Fotografija Djeda Božićnjaka kako kopa po kontejnerima je na najučinkovitiji način prikazala položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Nalazimo se na rubu društva, na rubu egzistencije, ali se ne odričemo Djeda Božićnjaka, koji tisuću godina čuva hrvatski identitet i pokazuje kršćanske korijene Hrvata i Bosne i Hercegovine. Zamolili smo predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da prokomentira ovu fotografiju i evo što je rekao: “Djed Božićnjak je simbol Europske unije i naše težnje da postanemo dio nje. On dijeli darove dobroj djeci i promovira slobodan protok ljudi, robe i kapitala. Za njega ne postoje granice.”

Klix: Šokantno: Djed Mraz u đubretu – ko želi da uništi bajku o Djedu Mrazu? Podijelite ovu fotografiju i raskrinkajmo ovog manijaka.

Srđan Puhalo / Analiziraj.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno