Zabava

VIDEO+FOTO: ekipa filma “Rana moje majke” u Zenici, pogledajte kako su dan proveli “Hurem” i “Rustem paša”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: ekipa filma “Rana moje majke” u Zenici, pogledajte kako su dan proveli “Hurem” i “Rustem paša” – U Multiplexu Ekran u Zenici danas je upriličena promocija filma “Rana moje majke” i druženje sa protagonistima filma Meryem Uzerli (poznata po ulozi u Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni), Ozanom Guven (poznat po ulozi Rustem-paše u seriji Sulejman Veličanstveni), te Borom Akkasom.

Svoj boravak u Zenici počeli su posjetom Odsjeku za turski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici, gdje su se družili sa studentima, te učenicima. Tamo im je priređen i kratak program, a na poklon su dobili i po “cvijet Srebrenice”, te prigodne poklone.

Potom je upriličen “poklon” i razgovor s publikom na zatvorenoj premijeri u Family centru Ekran. Projekciji filma prisustvovali su i štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja, jer se upravo u filmu govori o momku Salihu koji sa 18 godina napušta Dom za nezbrinutu djecu u Zenici i uz preporuku svog odgajatelja dolazi do majke Nerme koju su silovali u ratu sa 16 godina.

Protagonisti filma “Salih”, “Borislav” i “Marija” su u sali  Ekran dočekani su velikim aplauzom, a potom je usljedilo i fotografisanje sa posjetiocima premijere, ali i mnogobrojnim građanima. Nakon toga, te kratkog odmora, uputili su se u Dom za djecu bez roditeljskog staranja Dom-porodica u Zenici, odakle i počinje njihova filmska priča.

Tamo su im bili domaćini štićenici, osoblje i direktor Branko Dilber. Zahvlajujući sarajevskom SPRIND-u i gostima iz Turske, 90-ak štićenika dobilo je poklon pakete sa proizvodima, kao i suvenirima koje su osigurali Turska ambasada i produkcija.

Meryem Uzerli je nakon projekcije filma u Zenici istakla kako je scenarij bio preemotivan i da je prosto morala biti dio filma. Pogledajte VIDEO, a na kraju i foto galeriju cjelodnevne posjete Zenici.

“Većinu života sam provela u Njemačkoj, gdje smo pričali o svemu ovome što je u filmu i gledali smo sve na televiziji. Kada je Ozan poslao scenarij, sve je bilo preemotivno i željela sam biti dio ovoga. Duboka osjećanja rata i filma se ne mogu izmjeriti uopće, a film je bezvremenski i sretna sam što sam bila dio ovoga”, istakla je Uzerli.

Nakon razgovora o filmu uslijedilo je fotografisanje sa djecom iz Dom porodice”, a druženje je okončano nešto prije 18 sati. gdje su glumci štićenicima podijelili prigodne poklone.

Veliku zahvalnost dugujemo svim prijateljima koji su pomogli u realizaciji današnjeg druženja, a posebno kompaniji „Sprind doo“ koja je obezbjedila poklon pakete za sve štićenike JU „Dom porodica“, Muzeju grada Zenice, uposlenicima i osoblju odsjeka za Turski jezik, osoblju Multiplexa Ekan Zenica na gostoprimstvu, volonterima 18. Festivala filma djece i omladine koji su i danas pomogli u pripremi i realizaciji cijelog druženja. EKRAN PR TEAM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno