Zabava

Od srijede u Ekranu: turska drama čija je radnja smještena u BIH – Rana moje majke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od srijede u Ekranu: turska drama čija je radnja smještena u BIH – Rana moje majke – Dragi prijatelji, zadovoljstvo nam je u ime distributerske kuće UNA FILM obavjestiti vas da će uzbudljiva drama „RANA MOJE MAJKE“ (MY MOTHERS WOUND) početi sa prikazivanjem 08. decembra u Multiplexu Ekran Zenica i Kinu Kaleidoskop Tuzla te u sklopu festivala Turskog filma u Kinu Meeting point u Sarajevu.

poster-1-bhs-50x70Rana Moje Majke je priča o kompleksnoj prirodi čovječanstva i do koje mjere stanja okrutnosti i saosjećanja je u stanju da ide. Pokušali smo pobliže sagledati posljedice rata, šta uvijek ostaje nakon prvog vala nacionalizma, siromaštva i pustošenja: osjećaj utjehe, suosjećanja, krivice i osvete. Nakon što je napunio osamnaest godina, Salih napušta sirotište kako bi pronašao svoju izgubljenu porodicu i počinje da radi na srpskoj farmi. Odjednom, u najneočekivanijem momentu pronašao je dom. hoće li ikada biti u stanju pustiti duhove prošlosti i biti sretan u svom novom životu? Kako tenzije eskaliraju uznemirujuće stvari izlaze na površinu… Napeta priča o porodici, ljubavi i identitetu. Rane moje majke prate Saliha dok traži trag nade u ratom razorenim životima.

Ova ambiciozna drama je režirana od strane Ozana Aciktana i skreće pozornost na ono što je rat u Bosni ostavio iza sebe. Film se može pohvaliti impresivnom glumačkom postavom Meryem Uzerli (poznata po ulozi u Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni), Ozan Guven (pozat po ulozi Rustem-paše u seriji Sulejman Veličanstveni), Belcim Bilgin, Okan Yalabik i Bora Akkas.

Trailer filma pogledajte na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=ii1p5mXUpkM&feature=youtu.be

Una film



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno