Zenica

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE je održan u multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Zenici. Gost predavač je bio prof.dr. Thomas Giegerich, direktor Instituta za evropsko pravo Univerziteta u Saarlandu.

Cjelokupan koncept okruglog stola orijentisan je ka studentima, tako da ukupno 13 studenata na engleskom jeziku izlaže svoje prezentacije, od toga osam studenata sa Pravnog i pet sa Ekonomskog fakulteta, što ovaj predmet i događaj čini jedinstvenim na univerzitetu, jer okuplja studente oba fakulteta.

Cilj je da studenti stiču iskustvo u izlaganju na naučnim skupovima i odgovarajuću referencu, ali i da od Prof. Giegericha, njegove asistentice mr.sc. Mareike Froehlich, te prof. Meškića i Samardžića kao nosioca modula i ostalog nastavnog osoblja, dobiju feedback u pogledu svojih prezentacija i da se razvije odgovarajuća diskusija.

Svakako je ovaj skup bio i odlična prilika za umrežavanje studenata sa Univerzitetom u Saarlandu, ali i međusobno stvaranje sinergija između studenata dva fakulteta.

Učesnici su Lejla Bošnjak, Ahmić Azem i Faruk Begić (Doc Morris III), Šuhreta Patković (Eugen Schmidberger, Internationale Transporte und Planzüge v. Austria),  Hodžić Benjammin, Zilić Mia i Zukić Harun (Digibet Ltd. And Albers versus Westdeutsche Lotterie),  Ibrahim Strika, Ibrahim Palalija, Krehić Kenan (Omega),
te Merima Hačimić, Dženana Kučević, Jasmina Sadrija (Digital Rights Ireland).

FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
Tagovi
 
loading...