Zenica

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE je održan u multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Zenici. Gost predavač je bio prof.dr. Thomas Giegerich, direktor Instituta za evropsko pravo Univerziteta u Saarlandu.

Cjelokupan koncept okruglog stola orijentisan je ka studentima, tako da ukupno 13 studenata na engleskom jeziku izlaže svoje prezentacije, od toga osam studenata sa Pravnog i pet sa Ekonomskog fakulteta, što ovaj predmet i događaj čini jedinstvenim na univerzitetu, jer okuplja studente oba fakulteta.

Cilj je da studenti stiču iskustvo u izlaganju na naučnim skupovima i odgovarajuću referencu, ali i da od Prof. Giegericha, njegove asistentice mr.sc. Mareike Froehlich, te prof. Meškića i Samardžića kao nosioca modula i ostalog nastavnog osoblja, dobiju feedback u pogledu svojih prezentacija i da se razvije odgovarajuća diskusija.

Svakako je ovaj skup bio i odlična prilika za umrežavanje studenata sa Univerzitetom u Saarlandu, ali i međusobno stvaranje sinergija između studenata dva fakulteta.

Učesnici su Lejla Bošnjak, Ahmić Azem i Faruk Begić (Doc Morris III), Šuhreta Patković (Eugen Schmidberger, Internationale Transporte und Planzüge v. Austria),  Hodžić Benjammin, Zilić Mia i Zukić Harun (Digibet Ltd. And Albers versus Westdeutsche Lotterie),  Ibrahim Strika, Ibrahim Palalija, Krehić Kenan (Omega),
te Merima Hačimić, Dženana Kučević, Jasmina Sadrija (Digital Rights Ireland).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno