Zenica

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE

VIDEO+FOTO: Drugi Jean Monnet event Pravnog fakulteta UNZE je održan u multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Zenici. Gost predavač je bio prof.dr. Thomas Giegerich, direktor Instituta za evropsko pravo Univerziteta u Saarlandu.

Cjelokupan koncept okruglog stola orijentisan je ka studentima, tako da ukupno 13 studenata na engleskom jeziku izlaže svoje prezentacije, od toga osam studenata sa Pravnog i pet sa Ekonomskog fakulteta, što ovaj predmet i događaj čini jedinstvenim na univerzitetu, jer okuplja studente oba fakulteta.

Cilj je da studenti stiču iskustvo u izlaganju na naučnim skupovima i odgovarajuću referencu, ali i da od Prof. Giegericha, njegove asistentice mr.sc. Mareike Froehlich, te prof. Meškića i Samardžića kao nosioca modula i ostalog nastavnog osoblja, dobiju feedback u pogledu svojih prezentacija i da se razvije odgovarajuća diskusija.

Svakako je ovaj skup bio i odlična prilika za umrežavanje studenata sa Univerzitetom u Saarlandu, ali i međusobno stvaranje sinergija između studenata dva fakulteta.

Učesnici su Lejla Bošnjak, Ahmić Azem i Faruk Begić (Doc Morris III), Šuhreta Patković (Eugen Schmidberger, Internationale Transporte und Planzüge v. Austria),  Hodžić Benjammin, Zilić Mia i Zukić Harun (Digibet Ltd. And Albers versus Westdeutsche Lotterie),  Ibrahim Strika, Ibrahim Palalija, Krehić Kenan (Omega),
te Merima Hačimić, Dženana Kučević, Jasmina Sadrija (Digital Rights Ireland).

Tagovi
 
loading...