Zenica

VIDEO+FOTO: Donacijom iz UAE kompletno opremljena učionica vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Donacijom Humanitarne organizacije “Crveni polumjesec” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kompletno opremljena učionica islamske vjeronauke u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Blatuši- 21.06.2022. je uspješno završena nastavna 2021/22. godina ali je također uspješno realiziran projekat opremanja učionice Islamske vjeronauke u područnoj školi – Blatuša.

Direktor Red Crescenata UAE za Bosnu i Hercegovinu gospodin Mahmud Aly i direktor osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ – Zenica, gospodin Safet Turković su svečanim presjecanjem vrpce otvorili uređenu učionicu i istu stavili u funkciju, tako da će naredne školske godine njeno korištenje doći do izražaja.

Red Crescent UAE – Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata u realizaciji ovog projekta učestvovao je sa 9.680,00 KM tako što je obezbjedio novi školski inventar (15 klupa, 30 stolica, nastavnički stol i stolica, nastavnički ormar, TV smart 65′ sa zidnim nosačem, trakaste zavjese, projekciono platno i laptop za nastavnika.

Škola je u nevedenom projektu obezbjedila laminat, LED rasvjetu, vrata, rekonstrukciju elektro-instalacija, farbanje radijatora kao i uređenje odnosno krečenje učionice. Vrijednost navedenih ulaganja od strane škole je blizu 2.000,00 KM.

U realizacij ovog projekta su svoj doprinos dali i nastavnici Islamske vjeronauke Sabahudin Bečirović, Nedim Hazić, nastavnik TiZO-a Esad Ćorović, domari škole Fahrudin Huseinspahić i Semir Dautović i pomoćnik direktora Muamer Karač.

Opremljena učionica će poslužiti kao primjer budućeg izgleda svih učionica u ovoj školi u skorijoj budućnosti jer će upotrebom interneta, multimedije osavremeniti nastavni proces što je neminovno u novom kurikulumu koji će uskoro zaživjeti.

Priredio: Bilal Isaković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno