Politika

VIDEO+FOTO: Dogovoreno jačanje saradnje između ZDK i BPK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijeri Zeničko-dobojskog (ZDK) i Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Amra Mehmedić i Edin Ćulov razgovarali su danas u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona o međukantonalnoj saradnji u svim oblastima, ali i zajedničkom nastupu kantona prema višim nivoima vlasti.

U delegaciji Vlade BPK bili su i ministar za privredu Zijad Briga i ministar finansija Nedim Muratspahić, dok su delegaciju Vlade Zeničko-dobojskog činili ministrica finansija Džanana Čišija, ministar za privredu Samir Šibonjić, ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica i ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević.

– Ima potrebe za ovakvim sastancima, jer su iskustva ministara različita i mislim da jako puno možemo naučiti jedni od drugih i biti sveukupno mnogo bolji u svom radu da bi građani našeg kantona bili zadovoljni našim radom – rekla je premijerka Mehmedić.

Istaknuto je da se kantoni suočavaju sa sličnim problemima, a najčešće su uzrokovani prenošenjem zakonskih obaveza sa nivoa Federacije BiH za čiju provedbu finansijska sredstva moraju obezbjeđivati kantoni.

– Imamo puno zakona koji se implementiraju na nivou kantona, a spuštaju se sa nivoa FBiH. Koordinacijama između ministara zajednički ćemo nastupati prema Vladi FBiH i prenositi iskustva – rekao je premijer Ćulov.

Na sastanku je dogovoreno da dvije Vlade uskoro potpišu protokol o međusobnoj saradnji te da se organizuje uzvratna posjeta Vlade Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno