Zenica

VIDEO+FOTO: Dani advokature/odvjetništva FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Dani advokature/odvjetništva FBiH – Na svečanoj Skupštini održanoj danas u Zenici Advokatska/Odvjetnička komora Federacije BiH uručila je „Zlatne plakete“ zaslužnim advokatima iz zemlje i inostranstva za osobit doprinos razvoju i unapređenju advokature.

Današnjom svečanom Skupštinom Advokatske/Odvjetničke komore Federacije BiH, održanom u Zenici obilježena je 134-ta godišnjica postojanja advokature u našoj zemlji, a među okupljenima su bili advokati iz BiH , ali i susjednih zemalja.

-Prvenstveni cilj djelovanja odvjetništva, pa i naše komore na prostoru Federacije BiH je štiti prava građana pred zakonom, u čemu smo njihov posljednji bastion, ističe Nikica Gržić predsjednik Advokatske/Odvjetničke komore FBiH.

-Današnji položaj advokata u našoj zemlji je nezadovoljavajući, jer smo stavljeni na marginu društvenih događaja, naglašava gospodin Gržić, dodajući da zbog postojanja različitih pritisaka i uticaja, odvjetništvo u ovom društvu ne zauzima onakvu ulogu kakavu zaslužuje.

Advokati Fahrudin Ibrišimović iz Sarajeva, Emir Čolaković iz Zenice i Divna Pavlovska iz Tetova, ovogodišnji su dobitnici Zlatne plakete, koja im je za osobit doprinos razvoju i unapređenju advokature uručena na današnjoj svečanoj Skupštini Advokatske komore FBiH.

Pogledajte video i foto galeriju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno