Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik – Zrinjski 1:3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Čelik – Zrinjski 1:3 – Zrinjski je u 18. kolu Premijer lige BiH savladao u Zenici ekipu Čelika sa 3:1.

Novi poraz Čelika na Bilinom polju na kraju jesenjeg dijela sezone

NK ČELIK – HŠK ZRINJSKI 1:3; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 13,00 sati; Gledalaca oko 150. Vrijeme: hladno, teren pokriven snijegom (+ 2*C). Na južnoj tribini prisutno oko 60-ak Čelikovih najvatrenijih navijača, Robijaša.

Sudije: Glavni sudija Goran Paradžik (Ljubuški), pomoćnici, A1 Dalibor Hrstić (Ljubuški), A2 Elvis Prošić (Cazin), delegat Haris Gvozden (Sarajevo).

Uokviru  18. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, igrali su domaći NK Čelik i ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara. Završeno je zasluženom pobjedom gostiju iz Mostara.

REZULTAT: ČELIK – ZRINJSKI  1:3 (1:2)

Strijelci: 1:0 (Mahmutović u 7′), 1:1 (Pezer u 23′), 1:2 (Handžić u 40′), 1:3 (Bilbija u 54′);

Sastavi ekipa:

ČELIK: Karajbić, Udovičić, Jurković, Duvnjak (od 77.Hanan Adilović), Popović, Pašalić (od 59.Skopljak), Mehić, Šabanović, Mahmutović-cap, (od 14.Ćemalović), Duraković, Tarik Adilović.  (Trener Vinko Divković);

Na klupi Čelika bili su Dahić (golman), Hanan Adilović, Salčinović, Mujak, Skopljak, Ćemalović, Šarić.

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Pezer (od 86.Perišić) Stojkić, Todorović (od 73.Hajdarević), Jamak (od 60.Ćavar), Katanec, Filipović, Bilbija.  (Trener Blaž Slišković);

Utakmica je počela na terenu koji je bio pokriven tankim slojem snijega. Prije toga vrijedne ekipe su očistile jedan sloj snijega i obilježile teren. Zrinjski je krenuo ofanzivno od prve minute, ali su domaći prvi poveli sa 1:0 u 7.minuti preko Aidina Mahmutovića. On je oduzeo loptu Katanecu, prevario još jednog igrača gostiju, izbio sam pred golmana Pirića i savladao ga preciznim šutem sa 15-ak metara. Ubrzo nakon toga, u 14.minuti, strijelac gola za Čelik se povrijedio i zamjenio ga je Ćemalović. Gosti nastavljaju sa ofanzivom i napadima,  šanse propuštaju u 14′. i 17′., ali u 23.minuti uspjevaju da izjednače na 1:1 preko bivšeg igrača Čelika Semira Pezera, koji se najbolje snašao i savladao golmana Čelika Karajbića sa 10-ak metara.

U međuvremenu snijeg je pojačao intenzitet i linije se, gotovo, nisu ni vidjele. U 27.minuti velika šansa za Zrinjski, prvo je udarac Bilbije izbačen sa gol crte, a zatim Handžić sa jednog metra ne pogađa. Karajbić je nekako uspio da odbrani.

U 40.minuti gosti prelaze u vođstvo od 1:2, Filipović je odlično proigrao Handžića, koji matira golmana Čelika iz povoljne pozicije. Ovo je i rezultat prvog poluvremena.

Gosti nastavljaju u istom ritmu i u drugom poluvremenu, što je rezultiralo i trećim golom u 54.minuti. Handžić je prošao po lijevoj strani i nesebično uposlio Bilbiju, koji pogađa za 1:3.

Čelik je bio nešto aktivniji prema golu gostiju u 2.poluvremenu, ali su gosti i tokom drugog dijela utakmice domanirali i propustili nekoliko povoljnih prilika na ovom teškom terenu.

U 87.minuti velika šansa za goste, golman Čelika Karajbić spašava Čelik nakon udarca Filipovića, koji je bio sam pred golmanom domaćeg tima. Sudijska nadoknada od tri minute u kojoj nije bilo izmjene rezultata.

Završilo je zasluženom pobjedom gostiju od 3:1.

E. Imamović – foto: E. Imamović – H. Džonlić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno