Nogomet

VIDEO+FOTO: Bruno Akrapović u posjeti NK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Jučer smo u prostorijama stadiona Bilino polje i na treningu prvog tima imali priliku i čast da ugostimo proslavljenog bosanskohercegovačkog nogometaša i trenera, Brunu Akrapovića.
Kao igrač defanzivac, ponikao u zeničkom Čeliku i u njemu stasao za veliku scenu.
Od 1988. do 2009. godine karijeru je ispunio igrajući za jedanaest njemačkih klubova, između ostalog za Energie Cottbus, Wolfsburg i Mainz. U dresu reprezentacije BiH debitovao je u 33. godini u rodnoj Zenici, u prijateljskoj utakmici sa Makedonijom, a posljednji nastup, četrnaesti po redu, imao je na utakmici protiv Rumunije. Nakon prakticiranja u Wolfsburgu i sticanja trenerske licence, vodio je nekoliko klubova gdje je bilježio odlične rezultate. Posljednji klub koji je vodio bila je Škendija iz Makedonije.
Bruno se na jučerašnjem treningu kratko obratio igračima i pokušao prenijeti svoja iskustva igranja u crno-crvenom dresu, te ljubav prema Čeliku koju nosi sa sobom bez obzira gdje se nalazio ili boravio.
Također, u kontaktu je s našim šefom stručnog štaba, Arminom Duvnjakom, te je izuzetno sretan zbog odličnih rezultata koje Armin bilježi na početku svoje trenerske karijere.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno