Nogomet

Ove nedjelje igra se 20. kolo u ligi ZDK – Fortuna gostuje u Žepču, Nemila u Tetovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojeće nedjelje na rasporedu su utakmice 20. kola nogometne kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2021/2022, u kojoj nastupa i pet zeničkih ekipa (Fortuna, Sporting, Borac Tetovo, Nemila i Steel City). Do kraja prvenstva u ligi ZDK ostala su još tri kola.

Lider na tabeli ZDK je ekipa iz Žepča, bivši Premijerligaš, domaćin je zeničkoj Fortuni, ima prednost od deset bodova od drugoplasiranog Vareša i na korak je osvajanju ove lige i plasmanu u Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

Fortuna u Žepče ide u jako dobroj formi, četiri pobjede u posljednjih pet susreta, te poraz od Borca u Tetovu. Trenutno je Fortuna šestoplasirana ekipa prvenstva sa devet pobjeda, osam poraza iz sedamnaest susreta i 27 bodova.

Tetovski Borac je domaćin Nemili, a Steel City domaćin Novom Šeheru i t.d.

Evo svih parova 20.kola, (nedjelja od 17 sati)

Žepče: NK „Žepče 1919“ – NK Fortuna

Zenica: NK Steel City – NK Novi Šeher

Tetovo: NK Borac – NK Nemila

Usora: NK Proleter – NK Vareš

Tešanjka: NK Pobjeda – NK Napredak

(Slobodna je ekipa Sporting)

Nakon 19. kola (bez rezultata neodigrane utakmice Steel City –Nemila iz 18.kola), na prvom mjestu je ekipa „Žepče 1919“ sa 47 bodova i treba joj samo jedan bod da osvoji titulu prvaka lige ZDK.

Samo ekipa NK Nemila ima teoretske šanse da stigne Žepčake, uz uslov da Žepče izgubi sve tri utakmice, a Nemila da dobije sve četiri svoje, preostale utakmice, što je veoma teško da se dogodi.

Drugi je Vareš sa 37, treći Borac Tetovo sa 36, četvrta  Pobjeda 35, Nemila 35, Fortuna 27, Proleter 24, Napredak 13, Novi Šeher 10, Sporting 7 i Steel City 3 boda.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno