Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Amel Tuka sa 1.50.41 treći u polufinalu, plasirao se u finale dvoranskog Evropskog atletskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Amel Tuka sa 1.50.41 treći u polufinalu, plasirao se u finale dvoranskog Evropskog atletskog prvenstva – Najbolji bosanskohercegovački atletičar, naš sugrađanin i član AK Zenica Amel Tuka večeras je uspio u polufinalu utrke na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu da izbori finale, koje će trčati u nedjelju uvečer u borbi za jednu od medalja ili što bolji plasman. Amel je sa 1.50,41 bio treći, što je bilo dovoljno za finale.

Tuka je u petak uvečer u kvalifikacijama istrčao najbolje vrijeme, a večeras je uspio da se domogne jedne od pozicija u svojoj grupi koja vodi među šest najboljih. Prvi je danas bio De Arriba (1:50.12), drugi Bube (1:50.18), a Tuka je ostvario vrijeme 1:50.41, što je za samo 21 stotinku bolje od Kesslera koji se nije uspio plasirati u finale. Finale je na rasporedu u nedjelju od 19:57 sati, a uz Tuku, De Arribu i Bubea u njemu će se takmičiti i Mariano Garcia, Jamie Webb i Andreas Kramer.

Prva polufinalna utrka trčana je u škotskom Glazgovu u 19.25, a druga osam minuta kasnije. Po tri najbolja iz obje grupe plasirala su se u finale koje je na rasporedu u nedjelju od 19.57 sati. Drugi bh. predstavnik u ovoj disciplini Abedin Mujezinović nije se uspio plasirati u polufinale, iako je u kvalifikacijama istrčao lični rekord, dok je bacač kugle Mesud Pezer osvojio šesto mjesto.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno