Zenica

VIDEO+FOTO: Aktivirano klizište u Zenici, jedna porodica iselila iz kuće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkom naselju Rujev Do u poslijepodnevnim satima došlo je do aktiviranja klizišta, a jedna porodica iselila je iz svoje kuće zbog straha od obrušavanja zemlje. Iz Operativnog centra Civilne zaštite Grada Zenica su nam kazali da su dojavu o klizištu dobili jučer te da je informacija proslijeđena komunalnoj službi koja je izašla na teren.

Inače, klizište Rujev Do se nalazi nekoliko stotina metara i sa druge strane korita Kočeve u odnosu na poznato klizište Velika Broda, koje je prije nekoliko godina odnijelo više ljudskih života i pričinilo značajnu materijalnu štetu.

Prema riječima mještana, lagano pomjeranje tla primijećeno je jučer, a danas oko 12 sati došlo je do većeg pokretanja zemlje koja je završila u koritu rijeke Kočeve. Kazali su i da su jučer došle radne mašine, ali da su veoma brzo i otišle s lokacije te da je jedna porodica, čija se kuća nalazi u podnožju brda, iselila.

Klizište je još uvijek aktivno, iz minute u minutu veća količina zemlje se obrušava u rijeku Kočevu, čije je korito već do pola zatvoreno, a u slučaju većeg odrona došlo bi do stvaranja brane, izlijevanja vode i stvaranja poplave na ovom lokalitetu.

Foto: Klix, Video: Čitalac Zenicabloga



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno