Kultura

VIDEO: Zlatan Karić predstavlja novu pjesmu i spot “Otvaram oči”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatan Karić predstavlja novu pjesmu i spot “Otvaram oči” – Nakon dva izuzetno uspješna singla, Zlatan Karić nam predstavlja novi hit. Ovaj put na bosanskom jeziku. Singl se zove „Otvaram oči“ i predstavlja na obostrano zadovoljstvo  uspješnu saradnju Zlatana  i  Muzičke produkcije BHRT. Muziku i tekst potpisuje Zlatan. . Na projektu su se okupili izvrsni muzičari: Igor Farmakovski – bubanj, Boris Marković – bas gitara, Mustafa Behmen gitara, Adnan Musanović – klavir. Aranžman zajedno sa Zlatanom potpisuju Boris Marković, Nijaz Kurtalić i Adnan Mušanović, koji je i producent pjesme.  Prateći vokal je Renata Kurtalić, a ton majstor Nijaz Kurtalić. Snimljeno i Miksano u studiju Esad Arnautalić, Muzička produkcija BHRT.

„Zadovoljstvo je raditi i stvarati u okruženju kakvo je Muzička produkcija BHRT. Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju i podršci, posebno Jasminu Feroviću i Tariku Ramiću koji su potaknuli ovu saradnju i ponudili  mi odlične uslove za rad. Kad imaš dobre i vrijedne ljude oko sebe posao postane zabava.  Tako nam je i bilo u studiju BHRT – zabavno i inspirativno. Svi su bili maksimalno posvećeni. Adnan Mušanović je odradio fenomenalan posao, sretan sam da imam takvog producenta. Kreativna zajednica Gruppa su ljudi koji su osmislili ovaj cijeli projekat  i od srca im se zahvaljujem na  povjerenju, inspiraciji i trudu koji ulažu“ – rekao je Karić.

Sve Zlatanove pjesme imaju važnu poruku, pa tako nam u tekstu pjesme „Otvaram oči“ otkriva da se Izvor istinske sreće nalazi u pomirenju sa samim sobom i da je spoznaja – početak pravog života.

„Tražimo razne oblike zadovoljstva i sreće u stvarima ili objektima. Izgubljeni smo u vječnoj potrazi za srećom, tražeći je tamo gdje je nema. Sad znam da je to potraga bez kraja, jer ono što je izvan mene ne može trajno ispuniti moju dušu. Duša je vječna i ne može biti zadovoljena prolaznim iskustvima. Da bismo osjetili sreću u njenom pravom smislu moramo je tražiti u svome Duhovnome aspektu postojanja i u pravim životnim vrijednostima. To je ono nešto što nam pruža podršku , što nas ponovno usmjerava na put uspjeha i pozitivnosti. Ja želim biti na tom nepresušnom Izvoru sreće, to je taj sjaj iz moje pjesme.

Proces samospoznaje nije jednostavan, trebamo se suočiti se sa svojim mislima, uvjerenjima, strahovima, željama te prihvatiti sve to što pronalazimo u sebi. Sad znam da istinsku sreću prvo moram spoznati u sebi onda ta sreća postaje dio moje ličnosti, kao i ljubav. Nadam se da će vas ova pjesma inspirisati i oraspoložiti“ – ističe Karić.

Sa sigurnošću možemo reći da Zalatan donosi poseban zvuk i stil na našu scenu. Novom pjesmom dokazuje veličinu talenta i autorsku i pjevačku vrijednost kakvu odavno nismo čuli.

Uz „Otvaram oči“ ćete se rasplesati i otvoriti oči.

Uživajte uz lyrics video spot, koji i ovaj put potpisuje Zlatanova stalna ekipa iz Kreativne zajednice Gruppa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno