Zenica

VIDEO: Zenicom odjekuje- “Ne damo Čelik!”, a za subotu najavljeni masovni protesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Zenicom odjekuje- “Ne damo Čelik!”, a za subotu najavljeni masovni protesti- Navijači Čelika, popularni Robijaši, u velikom broju su večeras izašli na ulice u centru grada kako bi proslavili rođendan svog najdražeg kluba.

Ponos Zenice osnovan je 16. juna prije 76 godina i na ovaj dan, već tradicionalno, navijači i simpatizeri Čelika na poseban način obilježavaju njegov rođendan.

Tokom svoje historije Čelik je u nekoliko navrata nastupao u evropskim UEFA takmičenjima. Prvi put je to bilo u sezoni 1970/1971, kada je u svojoj debitantskoj sezoni došao do titule pobjednika pobjedom u finalu protiv austrijskog Salzburga. Sezonu poslije (1971/1972), Čelik je odbranio titulu pobjedom u finalu protiv slavne Fiorentine.

Takođe je igrao finale i u sezoni 1972/73, ali su tada poraženi. U Srednjeevropskom Kupu Čelik je igrao i u sezonama 1974/75 I 1979/1980. , kada je ovaj kup dobio i naziv Intertoto kup.

Ratne 1994. godine je Čelik osvajao prvenstvo BiH, zatim u sezonama 1995/96 i 96/97. Kup je osvajao dva puta, no bez trofeja je u novijoj historiji bh. fudbala, konkretno u Premijer ligi.

S obzirom na brojne probleme i velika dugovanja, Čelik je danas smješten u kantonalnu ligu, te će korak po korak tražiti povratak u Premier ligu, gdje realno i pripada s obzirom na reputaciju, tradiciju i svoju prošlost.

U međuvremenu, navijači Čelika dok slave rođendan svog najdražeg kluba, poručuju: “Ne damo Čelik”, a ta poruka je prije svih upućena Gradskoj upravi i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

U subotu se očekuju mirni protesti u gradu, a sve kako bi se spasio Čelik. Prema najavama, vjeruje se da će nekoliko hiljada čelikovaca izaći na ove proteste.

Autor: D. Kurbegović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno