Zločini

VIDEO: Zenički policajac ranjen u obračunu sa pljačkašem apoteke, razbojnik Baki Bićevci (39) uhvaćen u bjekstvu i savladan na obali rijeke Bosne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policajac PU Zenica Z.S. ranjen je jutros u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao nasilno ući u apoteku “Mr.Weiss” (bivša “Boris Kidrić”) u ulici Aska Borića u centru Zenice.

Kako saznaje Zenicablog, pucnjava u kojoj je policajac zadobio povrede ruke i noge se dogodila oko pet sati jutros kada je pljačkaš pokušao nasilno, udarcima krampa ili sličnog “alata” provaliti u dežurnu apoteku, čije zaposlenice su na usluzi građanima od 0 do 24 sata. Poznato je da u vrijeme “dežure” građani imaju priliku kupiti ili dobiti lijekove na posebnom šalteru, bez ulaska u same prostorije apoteke

Nakon što je nasilnik počeo razvaljivanje vrata, te pokušao ući u same prostorije, uplašene zaposlenice su pozvale policiju i veoma brzo se  na licu mjesta pojavila patrola PU Zenica. Pljaškaš je odmah potegao pištolj i pucao u pravcu policajaca, te jednog od njih i ranio, a potom počeo bježati.

Ubrzo je policiji stiglo pojačanje. Prema dostupnim informacijama, pljačkaš je bijeg pokušao u pravcu periferije grada, odnosno prema rijeci Bosni u pravcu M17, na čijoj obali je i savladan i uhapšen.

Prema podacima iz Kantonalne bolnice Zenica policajac je dobro i opravlja se, nije životno ugrožen.

Ekskluzivno pogledajte i video koji je snimio jedan naš sugrađanin, a prikazuje sami trenutak hapšenja kriminalca.

Kako Zenicablog ekskluzivno saznaje, kriminalac kojeg su policajci savladali u samom koritu rijeke Bosne je 39-godišnji Baki (Dauta) Bićevci. Prema ranijim navodima medija, on je proveo više od 15 godina u KPZ Zenica.

Ranije, 2016. godine, jedna TV ekipa je pravila priču o njemu kako se oženio i dobio dijete za vrijeme “slobodnih vikenda”, dok je služio višegodišnju kaznu.

Tada, 2016. je novinarima rekao da “kad izađe 2020. zna da na slobodi može živjeti i drukčije u odnosu da bude kriminalac i da sada ima porodicu i dijete zbog kojeg vrijedi biti pošten i normalan građanin”. Po jutrošnjoj “akciji” izgleda da se “predomislio”.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM